458108
458108
458108
458108
458108

"Treba nekog snažnog i sposobnog poslati za veleposlanika u Moskvu"

  • , 23.11.2016., 14:00
  • Autor:
  • komentara

Rusko ministarstvo vanjskih poslova zabrinuto je zbog poruka hrvatskog premijera Andreja Plenkovića u Ukrajini.

 
 
 
 
Vesna Pusić podržala premijera Plenkovića (Video: Vijesti Nove TV u 14)
Vesna Pusić podržala premijera Plenkovića (Video: Vijesti Nove TV u 14)

Plenković je, naime, izjavio da im Hrvatska može prenijeti vlastita iskustva mirne reintegracije okupiranih područja na istoku te zemlje. U Rusiji Plenkovićev prijedlog nazivaju bespredmetnim.

Poručuju kako bi se Hrvatska trebala baviti rješavanjem vlastitih problema, posebno vezanima uz prava Srba i drugih nacionalnih manjina.

Bivšoj ministrici vanjskih poslova Vesni Pusić premijerov potez nije sporan.

"Ne mislim da za ljubav odnosa s nekim važnim zemljama, treba u potpunosti negirati sve
svoje stavove, nije nužno, ali treba voditi računa da se potegnu odnosi koji popravljaju odnose s tim zemljama. Treba nekog snažnog i sposobnog poslati za veleposlanika u Moskvu," kazala je Pusić.
 

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se