457995
457995
457995
457995
457995

Moskva zabrinuta zbog Plenkovićevih izjava u Ukrajini

  • , 22.11.2016., 18:39
  • Autor:
  • komentara

"Ovo pitanje smatramo zatvorenim. Pozivamo Zagreb da se umjesto besperspektivnim prijedlozima pozabavi vlastitim kroničnim unutarnjim problemima, koji se odnose na prava Srba i ostalih nacionalnih manjima."

 
 
 
 
Andrej Plenković i Vladimir Putin (Foto: Jurica Galoic/PIXSELL//AFP)
Andrej Plenković i Vladimir Putin (Foto: Jurica Galoic/PIXSELL//AFP)

Rusko Ministarsvo vanjskih poslova danas je na svojim web-stranicama objavilo reagiranje na prijedlog hrvatskog premijera Andreja Plenkovića, iznesen tijekom posjeta Ukrajini, kako će Hrvatska pomoći svojim iskustvima u mirnoj reintegraciji, što bi se moglo primijeniti na područja Donjecka i Luganska.

Ističu kako je taj prijedlog razlog za zabrintost, jer bi nova paralelna struktura odvratila vlasti u Kijevu da u potpunosti provede obveze iz sporazuma u Minsku. Kritiziraju i kompetencije Hrvatske da nudi pomoć u mirnoj reintegraciji, jer je, navode, tijekom Domovinskog rata iz Hrvatske prisilno iseljeno oko 250 tisuća Srba

"Uvjereni smo da savjeti stranih 'konzultanata' mogu stvoriti opasne iluzije u Kijevu i svakako neće pomoći da se ojača sigurnost u jugoistočnoj Ukrajini. (...) Željeli bismo još jednom podsjetiti kako je ujedinjenje Rusije s Krimom bilo legitimno i slobodna volja tamošnjih stanovnika. Ovo pitanje smatramo zatvorenim. Pozivamo Zagreb da se umjesto besperspektivnim prijedlozima pozabavi vlastitim kroničnim unutarnjim problemima, koji se odnose na prava Srba i ostalih nacionalnih manjina."

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se