Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Velika: Izborni pobjednik HDZ s 9 od 15 općinskih vijećnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema prvim prijevremenim i neslužbenim rezultatima današnjih izvanrednih izbora za Općinsko vijeće Velike, pobjednik je HDZ s osvojenih 9 od 15 vijećničkih mandata, SDP će imati 4 vijećnika, a po jednog HSP i HSS.

Kako se doznaje od predsjednice Općinskog izbornog povjerenstva Đurđice Trgovčić, izbori su protekli bez ikakvih incidenata i u demokratskom ozračju, a na njih je izašlo 50,31 posto od ukupno 5.279 birača.

Pročitajte i ovo Općina Babina Greda (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Luksuz ili potreba? I to je Hrvatska: Selo ne može dobiti vrtić i školsku dvoranu, ali je zato dobilo skupocjenu zgradu općine Poplava u Velikoj (Foto: Požega.eu) Najkritičnije u Maloj Velikoj Veliko nevrijeme u Velikoj kod Požege: Stanovnici se pitaju tko će im nadoknaditi štetu

HDZ je dobio 2.439 glasova ili 50,31 posto, SDP je dobio 25,23 posto glasova, HSP je osvojio 7,49 posto glasova, a HSS 7,12 posto.

Izborni je prag prošao i HDSSB koji je imao 5,3 posto glasova birača, no po d'Hondtovoj metodi neće imati vijećnika.

Općinsko vijeće Velike raspušteno je jer do 31. prosinca lani nije donijelo proračun za ovu godinu, niti odluku o privremenom financiranju. Odluku o raspisivanju prijevremenih izbora Vlada je donijela na sjednici 14. veljače.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene