Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

VIDEO Slovački premijer operiran: Njegov zamjenik otkrio nove detalje o Ficovu stanju

borba s vatrom

VELIKA GALERIJA Ostao je samo pepeo: Pogledajte apokaliptične prizore iz Grebaštice dan nakon požara

Aktualno Galerija Opožareno područje kod Grebaštice - 1 Opožareno područje kod Grebaštice - 1 Foto: Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix Opožareno područje kod Grebaštice - 2 Opožareno područje kod Grebaštice - 2 Foto: Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix Opožareno područje kod Grebaštice - 3 Opožareno područje kod Grebaštice - 3 Foto: Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix Opožareno područje kod Grebaštice - 4 Opožareno područje kod Grebaštice - 4 Foto: Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix +10 Opožareno područje kod Grebaštice - 5 Galerija 1/15 >>
Prema prvim procjenama, oko 600 hektara je opožarenog područja nakon što je buknuo požar kod Grebaštice čiji se uzrok još utvrđuje.

Nešto iza 11 sati u četvrtak buknuo je požar kod Grebaštice. Tijekom cijeloga dana, ali i noći interveniralo je oko 160 vatrogasaca s desecima vozila. 

Četiri vatrogasca su ozlijeđena, a prema prvim procjenama oko 600 hektara je opožarenog područja. 

Dan poslije požara zbraja se materijalna šteta. Vatra je, nošena olujnim vjetrom, gutala sve pred sobom. Ulazila u dvorišta ljudi, u plamenu su ostali zarobljeni maslinici i vinogradi, automobili, brodovi, građevinski materijal. Ljudi se nadaju naknadi štete.

Ljubici Cvirčić izgorjele su 24 na jednoj i 11 maslina na drugoj parceli stare 20 godina. "Strava, eto! Nemam riječi...Riječi nemam!", požalila se.

Pročitajte i ovo Policija na terenu Kakva sramota Najgori pljačkaš na svijetu: Prijavio krađu torbe, a ostala mu u automobilu koji je ukrao

Županijski vatrogasni zapovjednik Darko Dukić objasnio je da policija izlazi na teren i radi popis štete. "Očevidne se radnje rade kako i na samom utvrđivanju uzroka požara tako i na štetama. To će sve te službe raditi i rješavati i onda će se vidjeti daljnji koraci", dodao je.

Iz policijske uprave šibensko-kninske poručili su za Dnevnik Nove TV je da je očevid koji je na širem području Grebaštice započeo već jučer, nastavljen i danas.

Pročitajte i ovo Ilustracija Za hitna stanja Lijek koji spašava život HZZO skinuo s osnovne liste lijekova: Cijena će mu biti poprilična

Popisuju se sve štete radi kompletiranja podataka. Opožarena površina samo u ovoj županiji u godinu dana prelazi milijun hektara. Jučerašnji veliki požar buknuo je na obljetnicu najvećeg požara lani kod Šibenika, gotovo u istu minutu, pa su mještani uvjereni kako je podmetnut.

"Previše slučajnosti, današnji požar samo jednu minutu razlike na isti datum kao prošle godine u Zatonu i Raslini. Nadam se da nije namjerno", rekao je Nenad Dabro.

Vatrogasni zapovjednik Dukić objasnio je da surađuju s policijom oko utvrđivanja uzroka. "Sve prođe kroz glavu, no mi jednostavno moramo obavljati profesionalno ovaj naš dio", zaključio je.

Kako Grebaštica izgleda dan nakon što je vatra gutala sve pred sobom - pogledajte u velikoj galeriji.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene