Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Znat će se sudbina

RASPLET PRIČE: Bliži se odluka o Josipu Perkoviću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odvjetnik Josipa Perkovića očekuje da zbog zastare neće doći do izručenja. Njemačka s druge strane izručenje očekuje što prije.

Rasplet priče oko izručenja Josipa Perkovića prati se u Hrvatskoj, ali i u Njemačkoj. Odvjetnik Josipa Perkovića očekuje da zbog zastare neće doći do izručenja. Njemačka s druge strane izručenje očekuje što prije. Već za koji dan znat će se sudbina slučaja koji je zatresao odnose Hrvatske i Njemačke.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Konačna odluka idući tjedan Istražni sud u Madridu poništio odluku o izručenju Sindičića, traži nadopunu Slika nije dostupna Perković bio najvažniji PRVA GODINA U EU Hrvatska ostalim članicama izručila 75, a one njoj 33 osobe

Na svojoj kućnoj adresi Josip Perkovcić policiju očekuje već prvoga dana 2014.

Suci: Nećemo nagađati što se će biti s Perkovićem

"Pravno gledano kad otkuca nova godina 2014. u prvim minutama policija može pokucati na vrata gospodina Perkovića. Koliko će to trajati teško mi je reći, ali rokovi su kratki, po mojoj procjeni unutar dva do tri tjedana bi sve moglo biti jasno", objašnjava njegov odvjetnik Anto Nobilo.

"Perković mora pred njemačke suce"

Njemačka čeka. U toj je zemlji Perković optužen za teško političko ubojstvo imigranta Stjepana Đurekovića. Odvjetnik obitelji Đureković smatra da dvojbe nema - Perković mora pred Njemačke suce.

"Da se gospodin Perković priprema za suđenje u Njemačkoj imamo neke indicije da je već tražio odvjetnički tim u Munchenu", kaže odvjetnik obitelji, Davor Prtenjača.

Josip Perković spreman da mu policija pokuca na vrata već 1. siječnja

Perkovićev zagrebački odvjetnik uvjerava kako je zakon na strani njegova klijenta, a protiv izručenja.

"Po mojem sudu ne bi smjelo doći do izručenja jer postoji apsolutna zapreka izručenju, a to je apsolutna zastara kaznenog djela", kaže Nobilo.

Može tražiti zaštitu od Ustavnog suda

Postoje i drugačija mišljenja.

"Hrvatska mora poštivati njemački zakon, stav EU i europskih sudova je da se mora poštivati zakon zemlje koja traži izručenje.", tvrdi Prtenjača.

Na tome tragu su i već postojeće odluke vrhovnog suda.
No, one se smatra Nobilo trebaju promijeniti.

"Vrhovni sud će imati priliku da postavi sudsku praksu za budućnost.", kaže.

Perković zaštitu može tražiti i od Ustavnog suda.

Odvjetnik Prtenjača u ime Stjepana Đurekovića želi na optuženičkoj klupi vidjeti Josipa Perkovića.

"Hrvatskoj neće ostati ništa drugo nego da ga izruči, prijete sankcije iz europske unije, prijeti izolacija, prijeti gubljenje najvećeg partnera Njemačke", objasnio je.

Politika je bila glasna oko slučaja perković, no kako se počeo približavati 1. siječnja poručuju - riječ je o pravnom pitanju, a odluka je na sudu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene