Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opet gorjela obala

Lokalizirani požari na Braču i kod Blaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lokalizirani su požari na području Nerežišća na otoku Braču i požar otvorenog prostora na području općine Slivno, kod mjesta Blace u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, izvijestila je u 18 sati Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS).

U požaru na području Nerežišća na Braču opožareno je oko pet hektara trave, niskog raslinja i borove šume.

Pročitajte i ovo Plamen na trajektu u Biogradu Nije bilo putnika FOTO/VIDEO Drama u Dalmaciji! Zapalio se trajekt: Nakon duge borbe s plamenom, vatrogasci uspješno otklonili opasnost U požaru na obiteljskoj kući u Draganićima poginula je jedna osoba Identitet zasad nepoznat Tragedija kod Zagreba: Nakon požara u obiteljskoj kući pronađeno tijelo

Požarom otvorenog prostora na području općine Slivno, kod mjesta Blace u Dubrovačko-neretvanskoj županiji zahvaćena je borova šuma, a u tijeku je sanacija požarišta.

Vatrogasno operativno središte Divulje DUZS-a zaprimilo je zahtjev za pomoć u gašenju požara otvorenog prostora na području Perkovića. Požar su iz zraka gasila dva canadaira. Požarom, kojega gase lokalne snage, zahvaćena je trava, nisko raslinje i mješovita šuma.

U tijeku je gašenje požara otvorenog prostora na području mjesta Baljci na Svilaji u Šibensko-kninskoj županiji. Požar gasi 20 vatrogasaca sa šest vozila.

Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje, borova i hrastova šuma.

Zračne snage koje su gasile požar na području Komiže, na otoku Visu, napustile su požarište. Požar, koji je pod nadzorom gasitelja, i dalje gase lokalne vatrogasne snage i Sezonska intervencijska vatrogasna postrojba Vis - ukupno 47 vatrogasaca s 13 vozila. Požarom je zahvaćeno 40 hektara borove šume.

>> Kod Kosinja i dalje gori, dignuta i dva helikoptera

Helikopteri koji su gasili požar na području Dugobaba u Splitsko-dalmatinskoj županiji, napustili su požarište. Požar i dalje gase zemaljske vatrogasne snage s ukupno 23 vatrogasca i sedam vozila. Požarom je zahvaćeno 3000 četvornih metara poljoprivrednog zemljišta, makije i niskog raslinja.

I dalje je u tijeku gašenje požara otvorenog prostora na području Imotice-Topolo u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Požar gase Državna intervencijska postrojba Dubrovnik, lokalne vatrogasne snage i dva canadaira. Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i mješovita šuma.

U Ličko-senjskoj županiji i dalje je u tijeku gašenje požara otvorenog prostora kod mjesta Kosinj. Požar gase Državne intervencijske postrojbe Zadar, Šibenik i Split, JVP Gospić i Senj, DVD-i Otočac, Pazarište i Perušić te djelatnici Hrvatskih šuma i Parka prirode Velebit - ukupno oko 60 gasitelja sa 10 vozila. Požar iz zraka gase četiri air tractora.

U Karlovačkoj županiji u tijeku je gašenje požara otvorenog prostora na području Ličkih Jesenica, uz željezničku prugu. Požar gasi JVP Ogulin i lokalne vatrogasne snage. Dio požarišta nalazi se na minski sumnjivom području. Željeznička pruga Zagreb-Split na tom području će biti zatvorena za promet do 22 sata, izvijestili su iz DUZS-a.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene