Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kraj proljetnim temperaturama

Stiže nam novi snijeg i veliki pad temperature

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što smo nekoliko dana uživali u gotovo proljetnim temperaturama, već sutra nas čeka nova promjena vremena - zahlađenje i snijeg.

Iako je zasad vrijeme stabilno, uglavnom sunčano s temperaturama do 10 stupnjeva, približava nam se nova hladna fronta. Oblaci i kiša prvo će zahvatiti zapadni dio zemlje, a od sredine dana prevladavat će oblačno i kišovito.

Pročitajte i ovo Ilustracija pogoršanje vremena Stiže velika promjena vremena: Izdana su upozorenja, moguća tuča Piknik, ilustracija Prvi maj Planirate druženje u prirodi za Praznik rada? Vrijeme bi vas moglo iznenaditi

U kontinentalnom dijelu Hrvatske već krajem dana kiša će prijeći u susnježicu i snijeg. Najviše će ga pasti u gorju i Slavoniji, no u petak će padati i u nizinama. Vikend bi trebao biti bez oborina, no bit će osjetno hladnije, pogotovo zbog jakog sjevernog vjetra.

U Dalmaciji će danas puhati jako do umjereno jugo sa slabom i povremenom kišom, a za vikend se očekuje jaka bura s olujnim udarima.

Od idućeg tjedna jutarnje temperature će se spuštati i ispod -10 stupnjeva, a preko dana neće prelaziti nulu. Val zahlađenja zahvatit će i Jadran te jutarnje temperature ispod nule nisu ni tamo isključene.  Najviša dnevna bit će tek koji stupanj iznad ništice.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene