Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napokon dobre vijesti!

VIŠE NE GORI Kazna za piromane, ako ih se pronađe, iznosi i do 150 tisuća kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najvažniji je zadatak paziti da se požari ponovno ne bi rasplamsali.

Prvi je ovo dan bez otvorene vatre na Korčuli i Pelješcu. Većina vatrogasaca je otišla kućama, no teren je i dalje pod nadzorom. Borba je napokon završena, a požar je pod kontrolom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nestalo u trenu STRAVIČNE SLIKE Evo što je požar ostavio za sobom na Korčuli Slika nije dostupna Stigla pomoć iz zraka Požari iznad Biograda i u zadarskom zaleđu pod nadzorom

'Požar je pri kraju, rubni dijelovi se saniraju, dogašivaju, imamo dosta nepristupačnih mjesta', kaže Tomislav Pavlina iz Državne intervencijske postrojbe Split. Najvažniji je zadatak paziti da se požari ponovno ne bi rasplamsali.

'Vjerojatno će se postepeno još i više raspuštati vatrogasne snage s terena, tako da bi konačno lokalne vatrogasne snage preuzele, i dežurati na ovom požarištima', dodaje Pavlina.

Većina vatrogasaca iz drugih dijelova Hrvatske ide kući, i kažu nam, neizmjerno se raduju. Ipak, ostale su goleme štete, koje će se teško podmiriti i nakon proglašenja elementarne nepogode. No, u svemu je ipak najvažnije da nitko nije stradao i nije ostao bez doma.

Policijska istraga je u tijeku. Do sada su uhićene dvije osobe, muškarac i djevojka. No, vatrogasci iz iskustva kažu kako je takve zločine teško dokazati, pa se rjeđe pronađe počinitelje.

Inače, kazne za podmetanje požara su od 15 do 150 tisuća kuna ili 60 dana zatvora za namjerni požar, a za nehotični 2 do 15 tisuća kuna kazne. No, to je ipak slaba zadovoljština za ljude koji su izgubili imovinu i strah u kojem su živjeli sve ove dane.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene