Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pomoć oboljelima

Vatrogasci organiziraju akciju – humanitarna utrka stepenicama

Humanitarna akcija FOTO: PR
Humanitarna akcija FOTO: PR
Ove godine više su puta pokazali da su tu za sve nas, kod požara i poplava, kod spašavanja imovine, ljudi i životinja, pomozimo i mi njima u humanitarnoj akciji.

Nažalost, svi se sjećamo ovogodišnjih požara i poplava, intervencija u kojima smo jednoglasno zaključili: Da, oni su naši heroji. Nakon svih borbi na kraju ljeta pokazali su ponovno svoju složnost humanitarnom akcijom Srce kornatsko za udrugu Krijesnice.

Pročitajte i ovo Utrka u Zadru rasprodana - 2 Rasprodano! Svjetski poznata humanitarna utrka u Zadru: Trči se za one koji ne mogu Mia Kovačić i Vlado Boban Razgovor s voditeljima Wings for Life: Već deset godina svijet se ujedinjuje i trči za one koji to ne mogu - "Iskustva su uvijek fenomenalna"

I za kraj ove godine ne prestaju nesebično pomagati. Dobrovoljno vatrogasno društvo Sesvetski Kraljevec već petu godinu organizira Humanitarnu vatrogasnu utrku stepenicama za Hrvatsku udrugu leukemija i limfomi (HULL).

Cilj je ove akcije još jednom pomoći onima koji su u potrebi. Ali zašto baš njima, zašto baš HULL? Zato što svakog dana u Republici Hrvatskoj otprilike 4 osobe obole od jednog od oblika raka krvi.

Zato što svjetske analize kažu da su baš vatrogasci skupina koja ima do 15% veću mogućnost obolijevanja od leukemije i limfoma. Zbog čega? Zbog uvjeta u kojima rade, zbog plastika i drugih materijala koji se nalaze u našim domovima, a kada gore, još su štetniji. Dim i čestice prodiru u uniformu, pa preko kože i udisajem zraka zagađene atmosfere u vatrogasca.

Ideja za utrku nastala je po uzoru na iste takve svjetske utrke na Novom Zelandu, Seattleu... Na tim utrkama vatrogasci također trče za njihove udruge vezane uz borbu protiv leukemije i limfoma.

Nažalost, u cijelom svijetu dok svi mi bježimo od opasnosti dima i vatre, vatrogasci hrabro ulaze u građevine koje gore kako bi nam pomogli, a pritom rak - tihi ubojica vreba nad njima.

Humanitarnom utrkom stepenicama vatrogasci žele provjeriti svoju spremnost trčeći na vrh poslovne zgrade koja ima 31 etažu, promovirati vatrogastvo, ukazati na opasnosti s kojima se svakodnevno susreću, a uz sve to ponovno pomoći onima kojima je to potrebno.

Humanitarna vatrogasna utrka stepenicama održat će se 2. 12. 2017. godine, s početkom u 10:00 sati, u poslovnoj zgradi VMD-a, Strojarska 20, Zagreb.

Vatrogasci Vas pozivaju da im pomognete u njihovoj humanitarnoj akciji za koju im je dodijeljen humanitarni telefonski broj 0609005, pri čemu donirate 6,25 kn (PDV uključen).

U sklopu akcije organiziran je i Humanitarni sat plesa, otovreni treninzi na stubama prema tržnici Dolac u Zagreb, te info štandovi na Dolcu i Cvjetnom trgu.

Više informacija možete saznati na Facebook-stranici https://www.facebook.com/ZagrebFirefighterStairChallenge/

Vatru gasi, brata spasi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene