Obavijesti Video Pretražite Navigacija
pazite kako ukrašavate dom

Vatrogasci upozoravaju: "Oprezno s božićnom dekoracijom. Prirodno drvce brzo se suši, treba mu tek 30 sekundi da izgori"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Hrvatske vatrogasne zajednice pozvali su građane da oprezno koriste božićnu dekoraciju jer je u ovome razdoblju povećana opasnost od izbijanja požara zbog njezinog neopreznog korištenja.

Upaljene svijeće ne ostavljajte bez nadzora, nemojte koristiti neispravnu božićnu rasvjetu, ne palite prskalice na božićnom drvcu, a u slučaju da primijetite požar odmah nazovite vatrogasce na 193 ili centar 112, savjetovali su vatrogasci.

Pročitajte i ovo Požar u Ščitarjevskoj ulici u Zagrebu - 3 Buktinja FOTO Dramatična večer u Zagrebu: Gorjele susjedne kuće, vatrogasci morali otvarati krovove Posljedice požara - 2 Sumnjivi požari Čak 50 požara gorjelo u isto vrijeme, uključila se i policija: "Svi elementi ukazuju na to"

"Božićna rasvjeta koja se koristi prilikom ukrašavanja često je neispravna, a upaljene božićne dekoracije i ukrasne svijeće ostavljaju se bez nadzora u blizini božićnog drvca. Prirodno božićno drvce predstavlja posebnu opasnost. Brzo se osuši i potrebno mu je svega 30 sekundi da izgori i zahvati okolni namještaj stoga se ne smije se postavljati u blizini izvora topline niti je preporučljivo koristiti prskalice na božićnom drvcu", upozorili su vatrogasci u priopćenju.

"Kako bismo upozorili građane na potencijalne opasnosti od izbijanja požara zbog neispravnih dekoracija, Hrvatska vatrogasna zajednica tijekom prosinca provodi preventivnu kampanju. Tako su prigodni plakati s porukama postavljeni diljem Hrvatske, a radijski i TV spotovi emitiraju se na nacionalnoj i lokalnoj razini kako bi približili savjete građanima“, izvijestio je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene