Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nesreća u alkoholiziranom satnju

Varaždinski HDZ pozvao Habuša da podnese ostavku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Varaždinski HDZ pozvao je danas gradonačelnika Varaždina Gorana Habuša, koji je u petak pod utjecajem alkohola skrivio lakšu prometnu nesreću u Varaždinu, da podnese ostavku.

'Habuš je u prvom tjednu svog mandata šokirao javnost u najgorem mogućem obliku, kada je s 1,58 promila alkohola u krvi skrivio prometnu nesreću. Sreća je što nije bilo ozlijeđenih ili smrtno stradalih osoba', rekao je tajnik varaždinskog HDZ-a i gradski vijećnik Vlatko Vuković na konferenciji za novinare.

Stoga je pozvao Habuša da odmah podnese ostavku na dužnost varaždinskog gradonačelnika, kao moralni čin. 'Nitko nije iznad zakona, pa tako ni gospodin Habuš. Trebao bi slijediti primjer Milana Bandića iz 2002. godine, kada ga je HNS najglasnije pozivao da podnese ostavku, što je Bandić i učinio', rekao je Vuković.

'Činjenica je da se prometna nezgoda može dogoditi svakome. Ali ne u službenom automobilu i s 1,58 promila alkohola u krvi, što je teško pijano stanje prema medicinskim kriterijima. To je krajnje neodgovorno ponašanje prema građanima Varaždina', kazao je predsjednik varaždinskog HDZ-a i Gradskog vijeća Ivan Herman.

Glasnogovornik Gradskog odbora HDZ-a Ilija Ivezić, koji je također varaždinski gradski vijećnik, smatra da Habuš nije shvatio ozbiljnost situacije u kojoj se našao kada je preuzeo vođenje grada Varaždina. 'Došli su sada do izražaja njegova mladost i neiskustvo. Nije shvatio da su, otkada je postao gradonačelnik, svaka njegova riječ i postupak pod lupom javnosti. Ovo što mu se dogodilo - nije mu se smjelo dogoditi', istaknuo je Ivezić.

Varaždinski gradonačelnik Goran Habuš smatra da u ovom trenutku nema razloga za njegovom ostavkom. Kaže da u Varaždinu ima mnogo posla i da bi novi izbori značili dodatne probleme. 'Priznajem svoju pogrešku i snosit ću sankcije sukladno rješenju prometne policije', poručio je Habuš. Habuš je kao kandidat HNS-SDP-HSU-a u ponedjeljak preuzeo dužnost varaždinskog gradonačelnika. (Hina)

Pročitajte i ovo Nesreća kod Westgatea prema jankomiru Kombi Sokol Marića sudjelovao u nesreći kod Westgatea: Ozlijeđene tri osobe Ilustracija kod Sv. Roka Dvije osobe poginule u teškoj nesreći, autocesta zatvorena: "Posvuda su razbacani dijelovi automobila"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene