Obavijesti Video Pretražite Navigacija
oglasio se Varaždinski HDZ

Problem bala i dalje nije rješen: 'Habušev prosvjed samo je još jedan igrokaz nesposobne vlasti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Varaždinski HDZ oglasio se o pitanju zbrinjavanja bala, a Damir Habijan Habušev prosvjed u Zagrebu nazvao igrokazom nesposobne vlasti

Varaždinski HDZ nazvao je prosvjed varaždinskoga gradonačelnika Gorana Habuša pred Ministarstvom zaštite okoliša u Zagrebu zbog problema sufinanciranja zbrinjavanja baliranog otpada "igrokazom" nesposobne gradske vlasti te je ocijenio da se u koaliciji na čelu grada dogodio raskol između SDP-a i HNS-a.

Pročitajte i ovo Damir Habijan, HDZ HDZ priprema liste Habijan: "Ne vidim zašto bi bilo nezadovoljnih, ne razumijem što točno mislite..." Kneginec prometna 8 Kneginec FOTO Teška prometna nesreća kod Varaždina: Uletio u dvorište kuće pa završio na krovu, ima ozlijeđenih

Sada je potpuno jasno da problem zbrinjavanja bala nije i neće biti riješen za vrijeme Kukuriku koalicije te da je riječ o samo još jednom 'igrokazu' u režiji gradonačelnika Habuša i župana Predraga Štromara, navodi se u priopćenju koje je potpisao predsjednik povjerenstva varaždinskoga Gradskog odbora HDZ-a Damir Habijan. Problem bala, koji je bio odlučujući čimbenik prilikom izbora aktualnoga gradonačelnika na prijevremenim izborima, bit će razlog novih prijevremenih izbora u Varaždinu, dodaje se.

HDZ ODABRAO NOVI SLOGAN 'Karamarko će 8. studenoga plakati, ali sa suzama radosnicama'

'Postalo je jasno da 'vertikala vlasti – grad – županija – Vlada', na koju se aktualna gradska vlast često pozivala u protekle četiri godine, ne samo da nikada nije zaživjela, već sada doživljava svoj konačni krah. Također, razvidno je kako je nakon mnogobrojnih svađa i sukoba svoj kraj doživjela i aktualna koalicija u gradu Varaždinu", navodi se u priopćenju i dodaje da se dogodio potpuni raskol između HNS-a i SDP-a. O tome govori i posljednja sjednica Gradskog vijeća, kada gradonačelnik nije mogao okupiti kvorum, ističe gradski HDZ, koji proziva i Vladu i Kukuriku koaliciju zbog 'neodgovornog i maćehinskog ponašanja' prema Varaždinu i nebrige za zdravlje njegovih stanovnika.

Varaždinski HDZ ističe kako se neka pitanja "ne mogu i ne smiju koristiti za političke svrhe" te poziva na rješavanje problema "iskrenim dogovorom i voljom svih političkih stranaka".

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene