Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za bolesnike nakon transplantacije bubrega

Varaždinska bolnica dobila novu specijalističku ambulantu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Opća bolnica Varaždin dobila je novu specijalističku ambulantu za bolesnike s transplatiranim bubregom.

Otvaranjem ambulante olakšavaju se svim pacijentima redovite kontrole te se skraćuje vrijeme provedeno u čekanju na pregled. 'Sve kontrole do sad smo obavljali u Zagrebu, zbog čega smo gubili cijeli dan, a ni česta putovanja nisu jeftina. Varaždin je već ranije zaslužio ovakvu vrstu specijalističke ambulante', rekao nam je Siniša Rak, koji nakon treće operacije posljednjih deset godina živi s transplatiranim bubregom.

Pročitajte i ovo Uspješne transplantacije - 3 tri transplantacije u 24 sata Dramatični sati u KB Merkur i novi životi na dar: "Umjesto radosti bijelog Božića imamo radost transplantacija" Slika nije dostupna Šokantan trend u Hrvatskoj Mladić (21): 'Prodajem bubreg za 50.000 eura zbog teške financijske situacije'

>> Biste li vi svom šefu donirali bubreg?

Iz Centra za dijalizu Opće bolnice Varaždin od 1982. godine do danas transplatirano je 73 bolesnika. Zadnjih godina broj transplatiranih raste pa je tako u 2010. i 2011. godini na taj način liječeno deset bolesnika. Od svih transplatiranih pacijenata živih je 62 od kojih se pet vratilo na dijalizu zbog kroničnog odbacivanja ili povrata osnovne bolesti u transplatirani bubreg. Trenutno 57 bolesnika odlazi na redovite kontrole na KBC Zagreb ili KB Merkur.

'Sad više nema potrebe za tim. Dugo smo planirali otvorenje ovakve specijalističke ambulante. Varaždin je veliki centar za hemodijalizu, drugi smo u Hrvatskoj po broju eksplantacija i zaslužujemo specijalističku ambulantu. Zasluge za njezino otvaranje u prvom redu idu ljudima koji rade na odsjeku za nefrologiju, kao i brojnim sponzorima koji su nam pomogli u uređenju ambulante', zaključio je ravnatelj Opće bolnice Varaždin, Dubravko Tršinski. (Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene