Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vapaj iz poplavljenog Gradca:

'Sve su kuće odsječene, ne možemo van. Pomozite kako god znate!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mjesto Gradac u Karlovačkoj županiji odsječeno je od ostatka županije, a mještani vape za bilo kakvu pomoć.

Mještani Gradca poručuju mjerodavnim vlastima da im je rijeka Kupa ušla u kuće te da su odsječeni od ostatka svijeta i zaboravljeni.

Pročitajte i ovo Ojačavanje nasipa u Hrušćici - 1 Visoki vodostaj Ojačava se nasip u Hrušćici, Mura i Drava stvaraju nove probleme: "Ovaj val je žestinom i silinom iznenadio sve" Ilustracija iz minute u minutu FOTO/VIDEO Duga noć pred nama: Upaljen narančasti alarm za jedan dio zemlje, na sjeveru Hrvatske raste vodostaj

"Sve su kuće odsječene, ne možemo van, sve je pod vodom. Vojska mi je jučer jedva bacila par vreća, svi idu za Donje Mekušje, nitko ne spominje Gradac. Od Selca mi smo odsječeni. Grozno nam je. Svi uz Kupu smo odsječeni. Ne možemo doći ni jedni do drugih. Da bi došli k meni morate imati velike čizme, a cestom ide čamac. Onda znate kako je, meni je Kupa spojena 'pravo' u dvorište", rekla je za Radio Mrežnicu jedna mještanka.

FOTO Nasipi su izdržali: Vodeni val prošao Karlovac, vodostaji Korane i Kupe u padu

"Pomozite nam kako god znate, svinje su nam otpeljali jučer u selo, kokoši su mi u vodi, no mi smo odsječeni. Nitko ne pita za ovaj kraj", dodaje.

Podsjetimo, rano jutros područje Karlovca je prošao vrhunac vodenog vala rijeka Korane i Kupe. Naispi su izdržali i obje rijeke počele su se spuštati.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene