Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najgore je prošlo

FOTO Nasipi su izdržali: Vodeni val prošao Karlovac, vodostaji Korane i Kupe u padu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najgore je u Karlovcu prošlo jer od tri sata ujutro vodostaj Korane je prestao rasti i u 7 sati ujutro iznosio je 842 centimetra. Slično je i s rijekom Kupom.

Nakon noći provedene u dežurstvu s dolaskom dana nastavljene su evakuacije i transporti na poplavljenim područjima, izvijestio je HGSS. Trenutno su 3 ekipe HGSS Stanice Karlovac na terenu i vrše evakuaciju i prijevoz ljudi te pomažu pri transportu vreća na potrebna mjesta.

Pročitajte i ovo Obnova u Karlovcu - 4 Brojne štete FOTO Pogledajte kako izgleda Karlovac, građani očajni zbog radova: "Došlo je do nevjerojatnih oštećenja u staroj zaštićenoj povijesnoj jezgri" Policija, ilustracija Filmske scene Krijumčar iskočio iz jurećeg vozila pa skočio u rijeku Koranu, još ga traže

Do ponoći noćas, rijeka Korana je u Karlovcu imala vodostaj od 845 centimetara, ali nasipi su izdržali. Rijeka Kupa je u 1 sat u noći imala vodostaj od 844 centimetara, a u 7 sati jutros zabilježen je vodostaj od 839 centimetara. Situacija na terenu je pod kontrolom, izvijestio je Stožer za zaštitu i spašavanje.

Iako je sutucaija pod kontrolom, zatvorene su mnoge ceste zbog vode na kolniku, dok se ista ne povuče.

U Karlovcu i dalje raste vodostaj, nasipi su stabilni

U Karlovcu je mjestimično u protekla 24 sata palo i do 240 litara kiše po četvornom metru.

Karlovačkim područjem prošao je vrh vodenog vala, a poplavljena su ostala karlovačka predgrađa. Potopljeni vodovodi isključeni su iz sustava opskrbe pitkom vodom.

Na području Duge Rese i Barilovića u subotu se pitka voda dostavljala u cisternama.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene