Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sjednica Vlade

Milanović smijenjenim ministrima: 'Hvala vam na svemu što ste istrpjeli'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Redovna sjednica Vlade umjesto sutra održana je danas. Na dnevnom redu je bio prijedlog zakona o sanaciji posljednica poplava te Nacionalni plan razvoja bolnica u RH.

Budući da premijer Milanović odlazi u Brazil, redovna sjednica Vlade RH održana je danas umjesto sutra.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović, Andrej Plenković - 3 Večeras u Provjerenom Ako ste ih zaboravili: Plameni jazavac, gojenac, šmrkavac, nilski konj... Nisu to klinci, nego najmoćniji političari u Hrvatskoj Zoran Milanović komentar Lane Ružičić Zoran Milanović tipka...

Na početku sjednice premijer Milanović zahvalio je Rajku Ostojiću i Željku Jovanoviću koji se vraćaju u Sabor. Zahvalio im je na 'svemu što su izdržali i istrpjeli u svojim resorima'. 'Hvala i vidimo se već sutra', poručio im je premijer.

Raspravljalo se o Nacrtu prijedloga zakona o sanaciji posljedica poplave u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić rekao je kako je cilj Zakona saniranje posljedica katastrofe s ciljem zaštite zdravlja, imovine, životinja, okoliša, kulturne baštine.

Ministar financija Boris Lalovac, također u vezi područja pogođenih poplavama, najavio je osiguravanje 16 milijuna kuna pomoći poslodavcima i samostalnim obveznicima plaćanja doprinosa na poplavljenom području.

Milanović potvrdio: Varga i Mornar bit će novi ministri!

Rajko Ostojić, koji je danas posljednji put govorio na sjednici Vlade kao ministar, obrazložio je Nacionalni plan razvoja bolnica i klinika u Hrvatskoj, kolokvijalno nazvan Masterplan. Ponovio je kako se radi o planu koji se temelji na dva načela - intergacije i supsidijarnosti. Naglasio je kako je najvažnije smanjiti broj akutnih postelja, a povećati broj postelja dnevnih bolnica. Dodao je i kako su radili na zaštiti djece, otvorili dječju psihijatriju, dječje klinike, ali i hospicije za starije. 'Danas ih imamo dva puta više, a do konca ćemo zaokružiti na europski i svjetski prosjek', rekao je Ostojić koji je potom zahvalio kolegama na dosadašnjem radu i suradnji, poručio im da nastave provedbu reformi i rekao kako mu je bilo zadovoljstvo raditi s njima.

Ministrica graditeljstva Anka Mrak Taritaš najavila je definiranje procjene nekretnina, kaže kako u Hrvatskoj više neće biti moguće da postoje potpuno različite procjene iste nekretnine.

Na današnjoj sjednici Vlade proglašen je i novi strateški projekt. Radi se o Regionalnom centru za gospodarenje otpadom Piškornica vrijednom 760 milijuna kuna. 85 posto troškova financirat će se iz fondova Europske unije.

U 2013. godini 53.656 osoba koristilo je mjere aktivne politike zapošljavanja; 19.000 mladih uključeno u stručno osposobljavanje.

Prethodno sjednici premijer Milanović najavio je smjene u Vladi i na čelu dvaju ministarstava - zdravlja i obrazovanja. Rajka Ostojića zamijenit će Siniša Varga, a Željka Jovanovića - Vedran Mornar.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene