Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KRIZA U HNS-u

Ivan Vrdoljak: "Spreman sam dati mandat na raspolaganje"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivan Vrdoljak priznao je kako je razgovarao s Andrejem Plenkovićem. "S premijerom sam vodio razgovore kako bih to mogao prezentirati pred strankom", rekao je.

"Spreman sam dati mandat na raspolaganje", kazao je Ivan Vrdoljak u izvanrednom obraćanju javnosti. "Moja politička karijera zadnja je, na prvom mjestu mi je interes Hrvatske. Odluka o slaganju većine s Plenkovićem nije individualna odluka, o tome će se razgovarati na tijelima stranke. Na tijelima stranke donijet ćemo odluku i o vodstvu i o budućnosti stranke", kazao je Vrdoljak.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Stambena pitanja Ministar Vrdoljak: Najveći problem je kreditna sposobnost građana Slika nije dostupna Saznajte sve u 60 sekundi: Flash vijesti u 14h

Priznao je kako je razgovarao s Andrejem Plenkovićem. "S premijerom sam vodio razgovore kako bih to mogao prezentirati pred strankom", rekao je. Upitan zašto je razgovarao s Plenkovićem iako su stranačka tijela rekla da HNS nije za preslagivanje, odgovorio je kako je tako razgovarao i s predsjednicom države. Novinarima je poručio: "Prestanite politizirati! Dat ću žrtvu svojega rejtinga i svoju karijeru za bolje sutra. Tu cijenu plaćam sutra i neka me kazni tko želi, ja želim Hrvatsku napraviti boljom i to je odgovornost politike danas i svih onih koji žele bolje".

Istaknuo je: "Tko sam ja da usmjeravam budućnost stranke, Predsjedništvo će raspravljati o tome, kao i Središnji odbor." Na pitanje je li političko vrludanje razlog lošeg izbornog rezultata stranke, ironično je odgovorio da je to "pitanje za vidovitog Milana".

Nakon današnjeg sastanka užeg vodstva HNS-a Matija Posavec, župan Međimurske županije, kazao je da je bilo riječi o tome hoće li predsjednik stranke Ivan Vrdoljak staviti mandat na raspolaganje.

Podsjetimo, nakon loših rezultata u drugom krugu lokalnih izbora jučer su sve glasniji bili zahtjevi da Vrdoljak odstupi, zbog štete koju je svojim nepromišljenim potezima u zadnjim danima kampanje učinio stranci. Više o tome možete čitati OVDJE.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene