Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stambena pitanja

Ministar Vrdoljak: Najveći problem je kreditna sposobnost građana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Sigurno da danas nije ista situacija, kakva je bila prije deset godina kada se započelo s ovim projektom', rekao je ministar Vrdoljak.

Projekt Poticane stanogradnje i dalje je najbolji model za rješavanje stambenog pitanja, samo ga treba prilagoditi današnjim vremenima i uvjetima na tržištu.

Pročitajte i ovo Kuća, ilustracija Strog financijski plan Mladi par iz susjedstva sagradio kuću bez kredita: "Ne znam kako nam je ovo uspjelo..." Cijene stanova sve skuplje - 1 Je li potres kriv? Cijene nekretnina diljem Hrvatske rastu, stručnjaci otkrivaju hoće li se to uskoro promijeniti: "Oni koji očekuju nekakav pad cijena..."

'Sigurno da danas nije ista situacija, kakva je bila prije deset godina kada se započelo s ovim projektom. Tržište POS-a ima svoje kupce, ako se svi parametri u njemu dobro odrede, od grada do same lokacije na kojoj će se graditi.', istaknuo je Ivan Vrdoljak, ministar graditeljstva i prostornog uređenja, prilikom posjeta Varaždinu, koji je među prvima u Hrvatskoj započeo s projektom Poticane stanogradnje.

>> Grijemo nebo: 'Ponašamo kao pijani milijarderi i trošimo 3-4 puta više energije nego EU'

Vrdoljak je naglasio  da je POS živo tijelo kojeg generira tržište nekretnina. Stoga se radi na izmjenama zakona o POS-u, kako bi ga se ubrzalo i moderniziralo.

'Najveći problem je kreditna sposobnost građana, posebno onih mlađih koji su u potrazi za svojim prvim stanom. Stoga na to području  treba pronaći modele kako bi im se pomoglo.', zaključio je ministar Vrdoljak. (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene