Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zakon isti za sve

Uvedene fiskalne blagajne: Ne gasi se 'Božićna bajka' na imanju Salajevih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prijavu financijskih inspektora je umalo zaradila obitelj Salaj, vlasnici bajkovitog imanja u Grabovnici. Na prvi pogled jedna lijepa priča mogla je biti naprasno prekinuta zbog - fiskalizacije.

Božićna bajka na imanju Salaj počela je zapravo kao hobi vlasnika. Mnogo ljubavi i entuzijazma, rada i truda je uloženo da bi došli do zaista nevjerojatnog prizora. No zakon je neumoljiv i jednak za sve.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna pokrenuta humanitarna akcija Velika božićna tragedija: U požaru poginuli otac i dvojica sinova - uzrok su lampice na boru Slika nije dostupna Teško je ozlijeđena Užas u Zagrebu: Ukrašavala balkon lampicama pa pala s visine od 12 metara

U trenutku kada su, da bi zapravo mogli održati Božićnu bajku, počeli naplaćivati ulaznice, hobi je postao posao, posao donosi zaradu, a na zaradu se moraju plaćati porezi. Posljednjih nekoliko dana od kada se pojavio problem ulaznice se nisu naplaćivale.

>>Na meti poreznih inspektora: Hoće li se gasiti 'Božićna priča' Salajevih?

S imanja su tvrdili da je zapravo riječ o manifestaciji na otvorenome pa da sukladno tome ne podliježu fiskalizaciji, no Porezna se uprava s time nije složila. Danas je na imanju postavljena fiskalna blagajna no problem je loša internetska veza.

U slučaju da internet zakaže tu su posebni fiskalni računi koji će se izdavati posjetiteljima. Bojazni dakle ne bi trebalo biti. U ovoj zaista nevjerojatnoj atmosferi i dalje će uživati svi koji dođu do imanja Salajevih.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene