Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Danima se nagađalo

Otkriven dijalekt kojim govori izgubljena djevojčica iz Nazorove

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Otkriveno je kojim jezikom govori trogodišnja djevojčica iz Nazorove koja je prije mjesec dana pronađena u Velikoj Gorici.

Danima se nije znalo kojim jezikom govori djevojčica pronađena na klupi u Velikoj Gorici, a sada je na stranici Are YouSyrious koja je i objavila da se traže roditelji ove djevojčice, objavljeno kako je utvrđeno da djevojčica govori dijalektom bajaš kojim govore Romi u Rumunjskoj, ali i južnoj Mađarskoj i Hrvatskoj.

Pročitajte i ovo Ekološki incident u Velikoj Gorici - 1 prekršajne prijave Ekološki incident! Gorivo izlijevali u sustav odvodnje, ali uvjeravaju da zagađenja nije bilo: "Osjetili smo miris" Nestala djevojčica Danka osmi dan potrage Oglasila se policija o snimci iz Beča na kojoj je djevojčica koja nalikuje Danki

Ovo je pronađena djevojčica - I dalje je misterij odakle dolazi i tko ju je ostavio?

'Postigli smo ogroman napredak! Curica priča bajaški dijalekt. Dijalekt rumunjskog jezika kojim govore Romi Bajaši naseljeni na području Rumunjske, južne Mađarske i Hrvatske. Još uvijek ne znamo gdje je njena obitelj no nadamo se da ćemo saznati uskoro. Hvala vam svima na pomoći', objavili su volonteri na Facebook stranici.

Ukoliko se jave njezini roditelji, Vlada će financirati DNK analizu kako bi se utvrdio njihov odnos i vratili je obitelji. Ukoliko se roditelji ne jave, djevojčica će vjerojatno biti udomljena.

 

IMPORTANT!!!! /// VAŽNO!!!!We have a huge breakthrough!!!! The little girl is speaking BAYASH DIALECT. It is a dialect...

Posted by Are You Syrious on Friday, November 6, 2015

Danas se javio i muškarac koji tvrdi da je otac djevojčice. Kaže da se posvađao s majkom u parku te da djevojčica ima sestru blizanku i majku u Italiji.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene