Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traži se njezina obitelj

Ovo je pronađena djevojčica - I dalje je misterij odakle dolazi i tko ju je ostavio?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U dječjem parku u Velikoj Gorici prije nekoliko tjedana pronađena je djevojčica za koju se pretpostavlja da je iz neke od zemalja iz kojih dolaze izbjeglice i migranti.

Udruga Are You Syrious na svojem je Facebook profilu objavljila fotografiju djevojčice koja je otprilike prije mjesec dana pronađena sama u parku u Velikoj Gorici.

Pročitajte i ovo Vojnici koji se bore protiv Boko Harama Otmica iz škole Djevojčica koju je prije 10 godina oteo Boko Haram spašena je, ali nije bila sama... Bazen, ilustracija Tragedija Otac i djed skočili u bazen kako bi spasili dvogodišnju djevojčicu - obojica su preminula: "Plač majke bio je šokantan"

Djevojčicu su u parku u Velikoj Gorici pronašle majke koje su tog dana s djecom tamo boravile, a kada su primjetile da se spušta noć, a djevojčica je ostala sama u parku, pozvale su policiju. Još uvijek nije utvrđeno kojim se jezikom služi, odakle dolazi i tko ju je ostavio u parku, a potraga za obitelji je bezuspješna. Djevojčica je pronađena u parku u Velikoj Gorici.

PRIČA IZ ZAGREBA - Ne zna se kojim jezikom govori, odakle dolazi i tko ju je ostavio

Reagirala je donekle na jezik Urdu kojim se govori u Pakistanu, no još uvijek se ne zna kojim jezikom djevojčica govori niti od kuda dolazi. Pretpostavlja se da ima oko 3 godine, a vlasti su dozvolile objavu fotografije kako bi djevojčica đšto prije došla do svojih roditelja.

'Zdrava je i dobro zbrinuta, te se procjenjuje da ima otprilike tri godine. Izvorni govornici nekoliko jezika nisu uspjeli prepoznati jezik kojim se služi. Za sad smo s njom pokušali razgovarati na arapskom, perzijskom, urdu, hindi i azerskom jeziku.

Pokrenut je sustav traženja obitelji preko UNHCRa i Crvenog križa, no pokušavamo i na ovaj način. Molimo vas da podijelite ovu fotografiju, posebice unutar izbjegličkih kampova diljem Europe, društvenih mreža i medija.

Molimo vas da nas kontaktirate samo s konkretnim informacijama. Cijenimo vašu podršku, no u ovom trenutku svaki komentar druge prirode samo otežava potragu za njezinom obitelji', poručuju iz udruge Are You Syrious.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene