Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Za blagdan Velike Gospe gust promet i gužve na prometnicama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na većini cesta prema moru i unutrašnjosti promet je gust. Kod tunela Mala Kapela i Sveti Rok u smjeru mora kolona vozila duga je oko 1 km. Na naplatnim postajam Lučko na izlazu s autoceste, u smjeru Zagreba, kolona je duga oko 5 km.

Zbog lakše prometne nesreće usporeno se prometuje od naplata Lučko prema Karlovcu.

Pročitajte i ovo Snijeg pada na višim predjelima Gorskog kotara i Like Očekuje se i sutra Snijeg pada na višim predjelima Gorskog kotara i Like: Pogledajte koliko ga ima Orkanska bura Stanje Autocesta Rijeka-Zagreb otvorena je za sva vozila, zbog orkanske bure prekinute brojne trajektne linije

U Istri i duž Jadranske magistrale mogući su zastoji u blizini turističkih središta.

HAK upozorava vozače da budu pažljivi sutra na cestama oko Marijanskih svetišta zbog proslave Velike Gospe.

Prognoza prometa za sutra 

Blagdan Velike Gospe i ove će godine, uz sva vjerska značenja, a kao svojevrsni produženi vikend obilježiti gust promet i gužve na pojedinim graničnim prijelazima i dionicama glavnih cestovnih pravaca.
 
Gužve su moguće na prilaznim cestama marijanskim svetištima, a na mnogim je takvim mjestima promet posebno reguliran. Također, tijekom noći se očekuje veći broj hodočasnika, osobito na području Sinja, Rijeke, Marije Bistrice, Aljmaša pa vozače trebaju biti posebno oprezni. 

Duže kolone pred tunelom Mala Kapela, u smjeru mora, očekuju se u subotu već od 4 sata pa sve do 15 sati (u tom se razdoblju planiraju i jednosmjerne vožnje kroz tunel odnosno preusmjeravanje prometa dionicom Brinje-Ogulin), te u nedjelju od 5 do 12 sati. U smjeru unutrašnjosti, pred južnim ulazom u tunel M. Kapela, očekuju se kolone u subotu između 8 i 19 sati te u nedjelju od 9 do 19 sati.

Ispred tunela Sveti Rok, u smjeru mora, očekuju se znatnije kolone u petak u vremenu od 8 do 11 sati i između 16 do 20 sati, u subotu od 5 do 18 sati (s preusmjeravanjem prometa Maslenica-Gračac-čvor Sv. Rok) , te u nedjelju od 7 do 13. U smjeru unutrašnjosti sporije će se voziti, s južne strane tunela, u subotu od 7 do 13 i u nedjelju od 8 do 13 sati. 

Alternativni put za izbjegavanje prometnih gužvi je Lička magistrala.

Na autocesti u smjeru Rijeke također se u petak i subotu očekuju gužve i to u isto vrijeme kad i kod tunela Mala Kapela i Sveti Rok.

Savjet: na putovanje prema moru krenuti, ako je moguće, početkom vikenda noću ili rano ujutro. Za nedjeljni povratak valja odabrati prvi ili središnji dio dana, kako bi se izbjegle gužve pred naplatnim kućicama.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene