Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Dogovor Hrvatske, Srbije i BiH

Usuglašen sporazum o izvršenju zatvorskih kazni

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Srbija usuglasile su sve najvažnije točke sporazuma kojima će se osigurati izvršenje pravomoćnih sudskih presuda u slučajevima osoba a dvojnim državljanstvom, potvrdila je glasnogovornica Ministarstva pravde BiH Marina Bakić.

'Sve najvažnije točke sporazuma su usuglašene i oni će biti potpisani do kraja ovog mjeseca, vjerojatno oko 17. prosinca', kazala je Bakić. Ministri pravosuđa triju država trebali bi u Sarajevu potpisati izmjene i dopune postojećih sporazuma o međunarodnoj pomoći u kaznenim stvarima. Predviđenim izmjenama bit će definirana obveza svake zemlje potpisnice da uhiti i uputi na izdržavanje kazne one osobe koje su pred sudovima u susjednim državama pravomoćno osuđene a služenje kazne izbjegavaju zlorabeći pogodnosti dvojnog državljanstva. Ustavi Hrvatske, BiH i Srbije ne dopuštaju mogućnost izručenja njihovih državljana čak i kada su oni pravomoćno osuđeni u drugim državama.

Pročitajte i ovo Ilustracija Neujednačena primjena Policija oduzela 1148 vozila: U nekim dijelovima Hrvatske ćete proći gore, evo o čemu to ovisi Uvođenje reda u Splitu - 4 Otvorena sezona uriniranja Pokušavaju uvesti red među razuzdane turiste: Svima koji ne poštuju pravila prijete velike kazne

>> Glavaš iz BiH poslao žalbu na presudu za 'selotejp' i 'garažu'

Prema podacima koje je ministarstvo pravosuđa BiH dobilo od hrvatske policije, u BiH se trenutačno krije 46 osoba osuđenih na zatvorske kazne pred sudovima u Hrvatskoj a najpoznatiji među njima su Branimir Glavaš, liječnik Ognjen Šimić, Dražen Golemović i Jozo Ćurković. Prema evidencijama sudova u BiH, u Hrvatskoj je pak utočište našlo 106 osoba osuđenih u susjednoj državi. Stotinu bjegunaca od pravde iz BiH utočište je našlo u Srbiji a njih 24 u Crnoj Gori.  (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene