Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ipak ništa od toga

Ustavni sud odbio raspisivanje referenduma o outsourcingu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Građani ipak neće odlučivati o outsourcingu.

Na referendumu se neće odlučivati o donošenju Zakona o obavljanju pratećih neosnovnih djelatnosti u javnom sektoru. Točnije, građani neće moći sudjelovati u odlučivanju o outsourcingu.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović - 2 Upozorenje Milanoviću Pravni stručnjaci o potezima Ustavnog suda: "Ako se ovakvo ponašanje nastavi, ne bi me čudilo da ponište odluku o datumu izbora" Miroslav Šeparović Zbog interesa javnosti Ustavni sud objavio dokumente sa sjednice na kojoj se odlučivalo o Milanovićevoj kandidaturi

Ustavni sud danas je donio odluku kako referendumsko pitanje nije u skladu s Ustavom te kako se o navedenom pitanju ne može odlučivati na referendumu.

Sinčićev 'referendumski ustanak': Zakon je prikrivena diktatura!

'Ustavni sud primjećuje da je Vlada odustala od namjere da uvede odnosno provede navedenu programsku mjeru, ali je Organizacijski odbor unatoč tome ustrajao na svom zahtjevu da Hrvatski sabor raspiše referendum o donošenju ZOPiND-a, s obrazloženjem da "referendumska inicijativa nije imala niti ima za cilj raspisivanje referenduma o odluci Vlade o provođenju outsourcinga', stoji, između ostalog, u obrazloženju Suda.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene