Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog interesa javnosti

Ustavni sud objavio dokumente sa sjednice na kojoj se odlučivalo o Milanovićevoj kandidaturi

Ustavni sud objavio je dokumente sa sjednice o predsjedniku Zoranu Milanoviću s koje su mu većinom glasova izdali upozorenje zbog njegove najave da će biti premijerski kandidat SDP-ove koalicije na predstojećim parlamentarnim izborima.

Ustavni sud zbog velikog interesa javnosti objavio je zapisnik i službenu bilješku sa sjednice na kojoj se odlučivalo o ustavnosti i zakonitosti izbora i na kojoj je jedna od točaka na sjednici bila i sudjelovanje Zorana Milanovića na parlamentarnim izborima dok je na funkciji predsjednika Republike.

"Zbog velikog interesa javnosti predsjednik Ustavnog suda, dr. sc. Miroslav Šeparović, odlučio je javno objaviti zapisnik s 3. sjednice Suda od 18. ožujka 2024., službenu bilješku od 18. ožujka 2024. sastavljenu u vezi s institutom izdvojenih mišljenja u postupku nadzora nad ustavnošću i zakonitošću izbora te očitovanje ustavnih sudaca Andreja Abramovića, Lovorke Kušan i Gorana Selaneca od 19. ožujka 2024. nazvano 'Izdvojeno mišljenje u odnosu na upozorenje Ustavnog suda Republike Hrvatske u predmetu broj: U-VII- 1263/2024 od 18. ožujka 2024.'", objavili su s Ustavnog suda.

Tekst zapisnika možete pročitati OVDJE, a tekst bilješke OVDJE.

Pročitajte i ovo Sanja Sarnavka - 1 Patrijarhalno društvo Sanja Sarnavka komentirala Milanovićevo vrijeđanje žena, ali i položaj saborskih zastupnica: "A ovo je posebno čudno..."

Na sjednici je napisana i Službena bilješka o izdvojenim mišljenjima sudaca koji se nisu složili s upozorenjem Milanoviću vezanim za njegovu kandidaturu na parlamentarnim izborima dok je na dužnosti predsjednika Republike.

Tekst Službene bilješke možete pročitati OVDJE.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene