Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bruse se detalji

Hoće li se nastaviti rasipanje SDP-ove koalicije? Arsen Bauk otkrio je li postignut dogovor s Dalijom Orešković

Aktualno Galerija Josipa Krajinović i Arsen Bauk - 4 Josipa Krajinović i Arsen Bauk - 4 Foto: DNEVNIK.hr Arsen Bauk Arsen Bauk Foto: DNEVNIK.hr Josipa Krajinović Josipa Krajinović Foto: DNEVNIK.hr Arsen Bauk Arsen Bauk Foto: DNEVNIK.hr +0 Josipa Krajinović i Arsen Bauk Galerija 1/5 >>
Nakon što su četiri stranke izišle iz SDP-ove koalicije, postavilo se pitanje hoće li se osipanje nastaviti i dalje, a o pripremama za parlamentarne izbore s Arsenom Baukom razgovarala je reporterka Josipa Krajinović.

Malo više od dva tjedna nakon što je predsjednik SDP-a Peđa Grbin predstavio veliku predizbornu koaliciju u kojoj je bilo deset stranaka, nju su napustili Radnička fronta, Fokus, IDS i PGS. O toj temi i pripremama za parlamentarne izbore s SDP-ovim Arsenom Baukom razgovarala je reporterka Dnevnika Nove TV Josipa Krajinović.

"Večeras bi Predsjedništvo SDP-a trebalo dati suglasnost predsjedniku stranke za sporazum o izlasku na izbore s još pet stranaka. To su: Centar, HSS, Glas, Reformisti i stranka Dalije Orešković. Također, nastavit će se razgovori sa strankom Možemo! o zajedničkom izlasku u četiri izborne jedinice", rekao je Bauk.

Pročitajte i ovo Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković Parlamentarni izbori Andrej Plenković: "Predsjednik buduće Vlade sigurno neće biti on"

Osvrnuo se i na vijest da je moguće da Orešković neće biti dio koalicije.

"S njezinom strankom usuglašen je tekst sporazuma i nadam se da će biti potpisan. Nemam što komentirati", istaknuo je te odgovorio na pitanje jesu li na problemi sa strankama koje su izišle iz koalicije počeli nakon što je predsjednik Zoran Milanović predstavljen kao SDP-ov kandidat za premijera.

"Ne. Što se tiče preostalih četiriju stranki koje su bile na predstavljanju koalicije, kolege iz IDS-a i PGS-a tada su najavili da će u VIII. izbornoj jedinici, s obzirom na to da se radi o regionalnim strankama, izići sa svojom listom, ali su jasno naglasili da su uz buduću vladu lijevog centra. Kolege iz Fokusa su također rekle da će biti uz vladu lijevog centra", objasnio je.

Pročitajte i ovo Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković Teške riječi Butković odgovorio na Milanovićeve optužbe: "Dosta se uzjogunio, a bit će on još gori"

Najavio je da će kandidate SDP-a u ponedjeljak izabrati Glavni odbor stranke na prijedlog predsjednika Peđe Grbina te zatim komentirao mogućnost suradnje sa strankama desnice – Mostom i Domovinskim pokretom.

"Mi na izbore idemo s pet partnera, a razgovaramo sa šestim. To je u ovom trenutku formacija u kojoj idemo na izbore. Ne znam što da vam drugo odgovorim", zaključio je.

Orešković o suradnji sa SDP-om

Nakon što su četiri stranke izašle iz SDP-ove koalicije, postavilo se pitanje hoće li se osipanje nastaviti i dalje, a sve su oči bile uprte u Daliju Orešković, koja je imala svoje uvjete za ostanak.

"Želim da građani na ove izbore izađu u što većem broju, i to s nadom i povjerenjem da će nova vlast biti bolja. To je ono što im u ostatku kampanje moramo pokazati. Bolja vlast je ona koja se može kontrolirati, pomoću zakona, institucija i od ljudi čiji profesionalni integritet nije pod upitnikom", rekla je u telefonskom razgovoru s reporterkom Dnevnika Nove TV Barbarom Štrbac.

"U ovom trenu čini se da su svi nosivi stupovi pravnog poretka urušeni, sve do samih načela. Nadam se da će u ostatku kampanje biti prilike da pokažemo principe kojih ćemo se sami pridržavati, i sadržaj, makar konture države i njezinih institucija koje se obvezujemo ponovno izgraditi", dodala je.

Pročitajte i ovo Kosovska policija Obavještajci objavili Zabrinjavajući izvještaj: "Putinu je potreban novi sukob u Europi i pronašao je idealno mjesto - Balkan"

Vjeruje, dodala je, da je s SDP-om postigla razuman dogovor o zajedničkom izlasku na izbore.

"Ja sam ovdje ušla sa srcem i sa željom da se napravi nešto dobro za sve naše građane i puno sam kompromisa napravila putem. Jesam li pogriješila, pokazat će vrijeme", napomenula je.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene