Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Priča o uspjehu

Obrt iz Donjeg Miholjca izvozi u Dubai!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Priča o svjetskom uspjehu jednog hrvatskog obrta dolazi nam iz Donjeg Miholjca. Svoju priliku pronašli su u ekskluzivnim prikolicama za konje.

Na proizvode jednog malog slavonskog obrta oko je bacila jedna od najbogatijih zemalja na svijetu Ujedinjeni Arapski Emirati. Tvrtka iz Donjeg Miholjca jedina je u Hrvatskoj koja proizvodi ekskluzivne prikolice za konje.

Pročitajte i ovo Dijete - 2 Ima načina Ovaj grad ima rješenje za neupisanu djecu u vrtićima: "Došli smo do jedne ideje..." Ilustracija Neugodno jutro Potres na istoku Hrvatske: ''Ptice su postale glasne, soba i krov su se tresli nekoliko minuta''

'Prikolica koju proizvodimo, ja to uvijek volim naglasiti, najskuplja je u Europi, znači sama po sebi je ekskluzivan proizvod i ne bi joj trebao biti problem probiti se na bilo koje tržište', kaže Predrag Banda, vlasnik tvrtke.

Kvalitetan proizvod prepoznali su mnogi pa iz slavonskog gradića prikolice putuju i za Njemačku, Nizozemsku, Belgiju, Švicarsku, Finsku, Ujedinjene arapske emirate.

Zahvaljujući dobrom poslu s prikolicama, u tvornici su posao proširili i na obradu metalnih dijelova za strojeve. Novi posao znači i nova radna mjesta.

'U ovom trenutku ima 40-ak radnika i ja vjerujem da ćemo u ovoj godini doći blizu pedeset', kaže gospodin Banda.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene