445212
445212
445212
445212
445212

Andrej Plenković: Spreman sam na sučeljavanje s Milanovićem

  • , 01.08.2016., 18:35
  • Autor:
  • komentara

Vidim da je Milanović od uvreda prije nekoliko dana do debate, dijaloga te današnjih izraza ljubavi evoluirao u svojim stavovima", rekao je Plenković na konferenciji za novinare u središnjici HDZ-a.

 
 
 
 
'Spreman sam na sučeljavanje s Milanovićem'
'Spreman sam na sučeljavanje s Milanovićem'

Andrej Plenković pozdravlja odluku Tomislava Čuljka da se neće kandidirati za Sabor. 'Mislim da je riječ o važnom političkom signalu kojeg upućujem i njemu i kolegama u petoj izbornoj, da je vrijeme za osvježenje na listama, cijenim tu njegovu gestu koja je došla u pravom trenutku', rekao je Plenković.

'Želim pozdraviti i odluku visokog časnog suda koji je odobrio povratak Prgometa i Kujundžića, dvaju naših, do prije nekoliko godina istaknutih članova. Ja sam predložio da je najprikladniji način suradnje povratak u stranku', rekao je Plenković.

Kazao je i da kampanju, ali i općenito u hrvatsku politiku, želi staviti na višu razinu, koja će dati politici sadržaj i omogućiti kandidatima da takav pristup bude dominantan. "Za kulturu sam dijaloga i visoku razinu rasprave i drago mi je da je Milanović evoluirao vrlo brzo u zadnjih pet, šest dana", komentirao je.

Ne misli da je SDP nenarodna oporba, već "politička stranka koja zastupa svoja stajališta". "Oni na ove izbore idu s istim ljudima i istim programom na temelju kojeg su 8. studenog izgubili izbore", ustvrdio je.

Osvrnuo se i na pitanje javnog sučeljavanja prije izbora. 'Prigodom isticanja sam spremno kazao da želim sučeljavanje, da želim pristupiti odgovorno i da vide koje programe nude glavne stranke. Iskazujem spremnost na sučeljavanje na javnom servisu', rekao je šef HDZ-a i dodao kako želi da se to dogodi neposredno prije početka kampanje.

Nije želio komentirati ministra kulture Zlatka Hasanbegovića koji je snimljen s kako pozira uz hrvatsku zastavu s ustaškim grbom i sa slovom "U" istaknutim unutar riječi "Frankfurt" na otkrivanju spomenika Miri Barešiću. "Mislim da je ministar već odgovorio u medijima o čemu se radi. Ne bih to sad komentirao. On je jasno osudio ustaški režim i rekao da nije vidio sadržaj koji je bio napisan na zastavi", dodao je.

Iznio je i zabrinutost vezanu za aktualan politički dogovor u BiH na relaciji Izetbegović-Dodik rekavši kako se takve važne odluke ne mogu donositi bez svih političkih aktera u Predsjedništvu.

I nove prosvjedne note Srbije bile su tema Plenkovićevog obraćanja. 'Za pet dana bit ćemo svi u Kninu i obilježiti najvažniji dan moderne hrvatske povijesti. Važno je spustiti tenzije. Hrvatska je članica EU i NATO-a, poštuje najviše standarde manjina. Mislim da su to standardi koje Srbija još treba ostvariti. Založit ćemo se da riješe svoja pitanja na putu u EU. Rat se vodio na hrvatskom teritoriju i važno je da srpsko društvo prođe katarzu i suoči se s prošlošću', rekao je Plenković.

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se