Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dodatni izvidi

Ministarstvo o Mamićevim optužbama na račun inspektorice: "Ona ni nije u inspekcijskom nadzoru u Osijeku, tu je u Zagrebu"

Aktualno Galerija Uskok proširio istragu nad sucima iz Osijeka - 2 Uskok proširio istragu nad sucima iz Osijeka - 2 Foto: DNEVNIK.hr Uskok proširio istragu nad sucima iz Osijeka - 1 Uskok proširio istragu nad sucima iz Osijeka - 1 Foto: DNEVNIK.hr Uskok proširio istragu nad sucima iz Osijeka - 3 Uskok proširio istragu nad sucima iz Osijeka - 3 Foto: DNEVNIK.hr Uskok proširio istragu nad sucima iz Osijeka - 4 Uskok proširio istragu nad sucima iz Osijeka - 4 Foto: DNEVNIK.hr +1 Uskok proširio istragu nad sucima iz Osijeka - 5 Galerija 1/6 >>
Zbog skandala oko osječkih sudaca i Zdravka Mamića, sud u Osijeku češlja pravosudna inspekcija. Što su utvrdili, znat će se idući tjedan. Još se više iščekuje što će utvrditi USKOK. Danas poručuju da rade žurno, a zbog Mamićevih objava posla imaju sve više.

Iza zidova osječkog suda, u koji iz dana u dan upire prstom Zdravko Mamić, pravosudna inspekcija pregledava papire.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pokušao se izvući Sučevim rođacima nosio darove kao mito, pokušao utjecati i na svjedoka: USKOK podigao optužnicu Ivan Turudić novi verbalni rat Turudić se sastao s Mamićem dok je bio pod mjerama praćenja SOA-e?

"Počeli su s pregledom zakonitosti i pravilnosti postupanja u provođenju sudske uprave na Županijskom sudu u Osijeku“, poručuje Zvonko Vrban, predsjednik Županijskog suda u Osijeku.

Inspekciji je i Mamić posvetio svoj status. Optužuje da je jedna od inspektorica povezana s predsjednikom suda, kojeg tjednima proziva za kriminal. Iz Ministarstva ga demantiraju.

"Apsolutno je ta informacija netočna, dotična inspektorica koju spominjete u ovom trenutku je ovdje u Zagrebu. Ona nije u inspekcijskom nadzoru u Osijeku, druge dvije inspektorice su u Osijeku", kaže državni tajnik u Ministarstvu pravosuđa Sanjin Rukavina.

Mamićevim tvrdnjama bavi se i USKOK, sad poručuju da žurno prikupljaju podatke, a zbog Mamićevih novih objava imaju posla i u dodatnim izvidima.

Dok Mamić priprema ustavnu tužbu i očekuje da se presuda ukine i sve vrati na ponovno suđenje, iz Osijeka poruka - presuda je zakonita.

"Navodi osuđenika Zdravka Mamića o svojim koruptivnim aktivnostima u odnosu na suce Županijskog suda u Osijeku Zvonka Vekića i Darka Krušlina osim njegovih tvrdnji nisu potvrđene s nijednim drugim dokazom tako da ja ne mogu uopće komentirati šta će se dogoditi s presudom", kaže Zvonko Vrban.

Kritike na račun rada USKOK-a stižu od čelnika SDP-a.

"Ako mi znamo da su informacije koje su danas javno objavljene nadležnim tijelima dostavljene prije 5 mjeseci i ako nitko nije reagirao onda ne mogu biti zadovoljan. U ovoj zemlji naprosto treba da stvari budu objavljene u medijima da bi se reagiralo", smatra Peđa Grbin.

I SOA ima posla zbog osječkih sudaca, sigurnosno ih provjerava. Da su prije nekoliko godina upozoravali na 20 sudaca kao prijetnju, ta priča zanimala je i premijera.

"Provjerio sam tu informaciju i došao do zaključka koji je meni u tom trenutku djelovao kao jedini mogući istinit, a taj je da takvo izvješće ne postoji, ne postoji u mandatu moje Vlade niti postoji, budući da se spominjala 2016. u mandatu bivšeg premijera", kazao je premijer.

I SOA je demantirala te navode.

Dok se iščekuje rasplet cijelog slučaja, ali i izvršnost presude, čeka se i hoće li se iz Dubaija vratiti Zoran Mamić. Njegov odvjetnik uvjerava - vratit će se u petak ili na Uskrsni ponedjeljak.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene