Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svatko je imao svoj posao

Pokrenuta istraga protiv krijumčara ljudi: Strance su čamcem iz Srbije prebacivali u Hrvatsku

Ilustracija
Ilustracija Foto: Vlado Kos/Cropix
USKOK je pokrenuo istragu protiv devetorice hrvatskih državljana koji se sumnjiče da su na području Borova i drugdje, od početka 2023. do 20. srpnja, ilegalno prebacili iz Srbije u Hrvatsku preko Dunava veći broj stranaca.

 

USKOK je pokrenuo istragu protiv devetorice hrvatskih državljana zbog sumnje da su na području Borova i šire ilegalno iz Srbije u Hrvatsku prokrijumčarili veći broj stranaca.

Policijska uprava vukovarsko-srijemska i USKOK su izvijestili da su istragom obuhvaćena devetorica hrvatskih državljana u starosti između 27 i 67 godina.

Pročitajte i ovo Tuča u Italiji Olujni vjetar VIDEO Snažno nevrijeme: U Italiji u petak snimljen tornado

Tužiteljstvo i policija sumnjaju da su krijumčarsku skupinu predvodili 52-godišnjak i 39-godišnjak koji su u zajedničko djelovanje povezali ostale okrivljenike, a koji su strane državljane prevozili čamcima iz Srbije preko Dunava do dogovorene lokacije u Borovu.

Dodaju da je jedan dio okrivljenika dalje prevozio strance, dok je dio obavljao posao prethodnice radi uočavanja i dojavljivanja mogućih policijskih kontrola.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Nesretni postupanjem Nezadovoljni svinjogojci dočekali premijera Plenkovića, pogledajte što im je poručio

Policijska uprava vukovarsko-srijemska navodi da je u sklopu kriminalističkog istraživanja uhićeno osmero osumnjičenika, dok se jedan osumnjičenik od ranije nalazi na izdržavanju kazne. Dodaje kako su uhićenicima pretraženi domovi i vozila te da je pretragom pronađeno više mobitela, SIM kartica i novac.

Sve uhićene osobe su predane pritvorskom nadzorniku Policijske uprave osječko-baranjske, a kaznena prijava podnesena je USKOKU koji je sucu istrage zagrebačkog Županijskog suda predložio određivanje istražnog zatvora protiv sedmorice okrivljenika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene