Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sada je istarski župan

PODIGNUTA OPTUŽNICA Flego nezakonito povećao plaće sebi i zaposlenicima?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Valter Flego je kao gradonačelnik Buzeta, prema optužnici, protuzakonito povećao plaće sebi i suradnicima. I to zbog toga što je postao magistar znanosti, za putne troškove i domjenke.

USKOK je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Rijeci podigao optužnicu protiv nekadašnjeg gradonačenika Buzeta zbog zloporabe položaja i ovlasti. Valter Flego je prema optužnici sebi i svojim suradnicima protuzakonito povećao plaće. 

Pročitajte i ovo Mario Banožić konačno Podignuta optužnica protiv Marija Banožića, evo kakva mu kazna prijeti Vjeko Luetić, doktor za mito, optužen zbog primanja mita Inspektor s prstima u pekmezu Optužen doktor za mito: Pokloni mi rezane kamene ploče i sve će biti OK

Slučaj Valtera Flege preuzeo USKOK

USKOK je ovaj slučaj preuzeo u listopadu prošle godine kada su obavijestili javnost da će odluku obznaniti nakon provođenja izvidnih i dokaznih radnji u cilju prikupljanja podataka potrebnih za donošenje odluke.

Priopćenje USKOK-a donosimo u cijelosti.

USKOK je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Rijeci podigao optužnicu protiv hrvatskog državljanina V. F. (1972.) zbog počinjenja kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti. (20.1.2014.)

Optužnicom se okrivljeniku, kao gradonačelniku Buzeta, stavlja na teret da je od 11. ožujka 2010. do 30. svibnja 2013., u Buzetu, sebi i suradnicima, zamjeniku gradonačelnika, predstojniku Ureda gradonačelnika i trima pročelnicima upravnih tijela Grada Buzeta, protuzakonito povećao plaće. U cilju realizacije navedenog okrivljenik je, nakon što je 11. ožujka 2010. na snagu stupio Zakon o plaćama u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi, kojim su određeni novi načini izračuna i umanjenje plaća gradonačelniku i drugim zaposlenicima gradske uprave, protivno navedenom Zakonu donio Pravilnik o radu gradske uprave Grada Buzeta na temelju kojega mu je osnovica plaće uvećana za pet posto na ime stjecanja znanstvenog stupnja magistra znanosti i 15 posto na ime troškova pripreme za sudjelovanje u protokolarnim događajima. Nadalje, zamjeniku gradonačelnika plaća je uvećana za 15 posto na ime troškova pripreme za sudjelovanje u protokolarnim događajima, a ostalim suradnicima na ime troškova pripreme za sudjelovanje u protokolarnim događajima za po 10 posto. Na opisani način okrivljenik je pribavio nepripadnu imovinsku korist od 66.074,24 kuna a njegovi suradnici u ukupnom iznosu od 175.568,43 kune te je time isplatom dodataka na plaće u bruto iznosu i uplatom doprinosa na plaće proračun Grada Buzeta oštećen za ukupno 539.543,22 kune.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene