Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posao za USKOK

Je li Splitu nanesena višemilijunska šteta?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
USKOK istražuje slučaj iznajmljivanja zgrade Turističke palače u samom centru Splita.

Predmet nove USKOK-ove istrage je najam derutne Turističke palače kraj splitske ispostave Lučke kapetanije. Na natječaju je ta zgrada dana na plodouživanje tvrtki Valleus čija je direktorica ujedno i zaposlenica Stipe Mađora, predsjednika Uprave Slobodne Dalmacija Printa, koji je Baldasaru bio donator u predizbornoj kampanji i koji mu je dao veliki popust pri tiskanju plakata za izbore.

Pročitajte i ovo Podignuta optužnica protiv krijumčara droge Visokovrijedna meta Pao je Cezar: Krijumčari droge ubrali najmanje 3,3 milijuna eura, USKOK podigao optužnicu Slika nije dostupna Omogućio besplatni parking USKOK pokrenuo istragu protiv Baldasara: Sumnjiče ga da je Gradu Splitu uzrokovao štetu veću od 400.000 kuna

Zanimljivo je i kako je tvrtka Valleus osnovana je u veljači ove godine.

Povjerenstvo za natječaj odbilo je tvrtku koja je dala veću ponudu jer, navodno, nije ispunjavala uvjete. Ipak, iz ministarstva graditeljstva kažu kako je prijava bila valjana.

Policija u Banovini: Baldasar pod istragom zbog zapošljavanja!?

DORH-u i USKOK-u je cijelu priču prijavio vlasnik tvrtke koja je izgubila na natječaju, kao i splitski gradonačenik Baldasar.

Postoji mogućnost da je ovim gradu Splitu nanesena višemilijunska šteta, no gradonačelnik i dalje ustraje i kaže kako natječaj neće poništiti. 'Mislim da Povjerenstvo nije pogriješilo, Povjerenstvo je s tim dokumentima, u datim uvjetima donijelo ispravnu odluku. Neću ga poništit jer ne znam što je bio upit, šta je Ministarstvo odgovorilo. Kad to vidim onda ću vam konkretno odgovoriti', rekao je Baldasar.

USKOK i DORH često su u splitskoj Banovini, uglavnom zbog bivše vlasti. No, u Banovini danas kažu kako USKOK još nije dolazio zbog natječaja za Turističku palaču. Je li odabir Povjerenstva za ovu Palaču bio dobar raspravljat će i Gradsko vijeće na sjednici za šest dana.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene