Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Trgovina utjecajem

Policija u Banovini: Baldasar pod istragom zbog zapošljavanja!?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitska policija ušla je danas u Gradsku upravu gdje navodno zbog sumnje u kazneno djelo trgovine utjecajem istražuje dokumentaciju o zapošljavanjima u gradu tijekom mandata sadašnjeg gradonačelnika Ive Baldasara.

Informaciju da je policija u zgradi Banovine potvrdila je Gradska uprava, iz koje je stiglo priopćenje u kojemu stoji da je službenica Policijske uprave danas i prošlog tjedna po službenoj dužnosti bila u Gradskoj upravi te da su 'u proteklom razdoblju u Gradskoj upravi, također po službenoj dužnosti, bili i predstavnici DORH-a, PNUSKOK-a i Porezne uprave'.

Pročitajte i ovo Petrinja - 1 Banovina tri godine od potresa Satima bila zarobljena ispod ruševina: "U snovima opet proživljavam scene, a hvata me jeza da ćemo se vratiti u tu zgradu" Slika nije dostupna Pitanje Spaladium arene Baldasar: Tužbe banaka od 53 milijuna eura neće dovesti do bankrota Splita

'Obavili su razgovore s gradonačelnikom te s nekim zaposlenicima i pročelnicima', ističe se u priopćenju i dodaje da su im pružene sve informacije te uvid u traženu dokumentaciju.

'Gradonačelnik i Gradska uprava profesionalno i odgovorno obavljaju svoj redoviti posao kao i službenici spomenutih institucija', navodi u priopćenju Gradska uprava te ističe da se za detaljnije informacije, izvan ovlasti grada, treba obratiti Policijskoj upravi ili spomenutim mjerodavnim institucijama.

Ivo Baldasar: 'Nisam se kandidirao da budem običan političar, smatram se antifašistom'

Glasnogovornica splitsko-dalmatinske Policijske uprave Antonela Lolić tu informaciju nije željela niti potvrditi niti opovrgnuti.

Mediji su posljednjih godinu dana - od samog početka mandata Ive Baldasara - naveliko pisali o njegovim zapošljavanjima u Banovini, gdje je posao pronašlo nekoliko desetaka ljudi. Grad Split nedavno je osnovao Turističku agenciju u kojoj je Baldasar navodno bez natječaja zaposlio svoje bivše kolege. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene