Obavijesti Video Pretražite Navigacija
A javna nabava?

USKOK istražuje šator na Trgu bana Jelačića i Bundekfest

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Višemilijunsku štetu nanijelu su četvorica hrvatskih državljana kršeći zakon o javnoj nabavi.

USKOK je pokrenuo istragu protiv četiri osobe zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, trgovanja utjecajem, poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti te poticanja na trgovanje utjecajem.

Pročitajte i ovo Opljačkana pošta, ilustracija Usred dana U popularnom trgovačkom centru maskirani razbojnici opljačkali zaposlenika pošte Tomislav Tomašević, gradonačelnik Zagreba - 3 Nova tehnologija Na ulicama uskoro novi niskopodni tramvaji: "Jedan košta kao manji dječji vrtić"

Prvookrivljeni je stručni savjetnik pročelnika Ureda za poljoprivredu Grada Zagreba kojeg se sumnjiči da je od listopada 2013. do siječnja 2014. godine, od drugookrivljenika, ravnatelja Koncertne direkcije Zagreb, zatražio da društvima povezanim s trećeokrivljenikom bez javnog natječaja osigura pružanje ugostiteljskih usluga na Trgu bana Josipa Jelačića.

Uskok: 19 osoba oštetilo proračun za 20 milijuna kuna

Drugookrivljenik je stoga poduzeo niz radnji u suprotnosti sa Zakonom o javnoj nabavi kojima je društvima povezanima s treće okrivljenim omogućio ugostiteljske poslove u šatoru na Trgu zahvaljujući kojima su ostvarili promet od najmanje 4 milijuna kuna.

U istragu je uključena i organizacija manifestacije Bundekfest gdje se također kršio Zakon o javnoj nabavi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene