Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bivši ministar zdravstva kod USKOK-a

Strizrep Ljubičiću o Medikolu: To je čisto prebacivanje krivnje!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ravnatelj HZZO-a Tihomir Strizrep osvrnuo se na izjave Nevena Ljubičića koji je prozvao sadašnjeg ministra zdravstva Darka Milinovića i upitao ga zbog čega on nije razvrgnuo štetne ugovore.

'To je čisto prebacivanje krivnje, ugovori su potpisani na tri godine i ne mogu se samo tako razvrgnuti', rekao je ravnatelj Strizrep.

Pročitajte i ovo Ilustracija Osmero u istražnom zatvoru Uskok objavio kako su dvije skupine uvozile luksuzne aute i varale na porezu: Državu ukupno oštetili za najmanje milijun eura Policija - 1 Policija na terenu Akcija USKOK-a: U tijeku uhićenja i pretresi na području Zagreba, oglasio se Božinović

Osvrnuo se i na komentar Nevena Ljubičića o tome kako su se u zadnje tri godine udvostručili pregledi uređajem PET/CT. 'Naravno da su se udvostručili kad su se proširili kapaciteti za preglede karcinoma', objasnio je.

Neven Ljubičić jutros je nakon sat i pol izašao iz USKOK-ovih prostorija u Gajevoj ulici bez pratnje odvjetnika. Nije bio raspoložen za davanje izjava i otkrivanje detalja razgovora u vezi poslovanja privatne poliklinike Medikol.

Državni tajnik iz Ministarstva zdravstva Dražen Jurković rekao je kako je 2009. godine postojao zahtjev bolnice Jordanovac da u sklopu javno-privatnog partnerstva instalira PET/CT uređaj. 'Ministarstvo zdravstva tada nije dalo pozitivno rješenje jer smo smatradali da uređaja ima dovoljno', rekao je.

>> Medikol: Ministar Milinović uskoro na ispitivanju kod USKOK-a?

Neven Ljubičić je funkciju ministra zdravstva obnašao od 2005. do 2008. godine. Za njegovog mandata je potpisan prvi ugovor s Medikolom oko PET/CT uređaja.

Podsjetimo, sumnja se da je privatna poliklinika Medikol u razdoblju od od 2007. do danas nepotrebno ozračila 8.500 ljudi uređajem PET/CT. U Medikolu su odmah sve demantirali. Kažu da su s HZZO-om potpisali ugovor 2007. kada su se javili na javni natječaj, a ovo sve nazivaju objedama koje ugrožavaju posao privatne poliklinike.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene