Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ursula von der Leyen

Nova predsjendica Europske komisije: ''Bila sam u Hrvatskoj i sigurno ću se vratiti. Puno ću putovati, važno je vidjeti i ruralne dijelove EU''

Nova predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen (Dnevnik.hr)
Nova predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen (Dnevnik.hr)
Aktualno Galerija +0 Nova predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen (Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Novoizabrana predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen, dala je izjavu za hrvatske medije.

Ursula von der Leyen nakon izbora za predsjednicu Europske komisije, pristupila je i hrvatskim medijima te strpljivo odgovorila na njihova pitanja.

Istaknula je da je svjesna potrebe za jednakom geografskom zastupljenošću u Europskoj komisiji te da je to nešto na što će zasigurno obratiti pažnju prilikom izbora ljudi na vodeća mjesta u toj instituciji.

''Nisam još odlučila kako će taj puzzle izgledati na samom kraju. No svjesna sam činjenice da mora postojati geografska uravnoteženost. Stoga posebice gledam u središnju i istočnu Europu, moram sada razgovarati sa šefovima država i vlada, ali možete se osloniti na mene da ću staviti naglasak na tu temu'', rekla je Ursula von der Leyen.

Pročitajte i ovo Ursula von der Leyen i Christine Lagarde (Foto: AFP) Moćne i kontroverzne Ursula von der Leyen i Christine Lagarde: Tko su žene predložene za čelna mjesta Europske unije?

Na pitanje hoće li doći u Hrvatsku ususret predsjedanja EU rekla je: ''Bila sam u Hrvatskoj i zasigurno ću se vratiti. Odlučila sam puno putovati jer smatram da je jako važno biti ne samo u Bruxellesu i Strasbourgu, već vidjeti i druge, ne samo glavne gradove nego i ruralne dijelove predivne Europske unije.''

Na pitanje o proširenju Europske unije na zapadnom Balkanu, kaže: ''Podupirat ću što je više moguće suradnju EU i zapadnog Balkana. Važno je biti otvoren i konstruktivan. Reforme ondje su potrebne''.

Sljedeći korak u sastavljanju Komisije je izbor povjerenika, a nova Komisija s radom počinje 1. studenog.

Aktualno Ursula von der Leyen izabrana za predsjednicu Europske komisije: "Ovdje se vodila rovovska bitka" Ursula von der Leyen (Foto: AFP) Ursula von der Leyen (Foto: AFP) Foto: Afp Europska komisija (Foto: AFP) Europska komisija (Foto: AFP) Foto: Afp Zgrada Europske komisije (Foto: AFP) Zgrada Europske komisije (Foto: AFP) Foto: Afp Ursula von der Leyen i Christine Lagarde (Foto: AFP) Ursula von der Leyen i Christine Lagarde (Foto: AFP) Foto: Afp +0 Ursula von der Leyen (Foto: AFP) Svijet Ursula von der Leyen izabrana za predsjednicu Europske komisije: "Ovdje se vodila rovovska bitka" 1/5 >>
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene