Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uoči splitskog Gay Pridea

Urbana desnica organizira akciju 'Prazan grad': Ne želimo financirati ničija paradiranja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pokret Urbana desnica je putem svojeg Facebook profila pozvala Splićane da se 9. lipnja, kada se u Splitu održava 2. Gay Pride, pridruže akciji 'Prazan grad' te tako pošalju jasnu poruku da ne žele financirati ničija paradiranja.

'Potaknuti ružnom slikom Splita i Splićana od prošle godine, kao i slikama tučnjave s hrvatskom policijom koje su obišle cijeli svijet, odlučili smo na vrijeme pokrenuti akciju Prazan grad', piše na Facebook priopćenju Urbane desnice.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković u Splitu Bliže se europski izbori Plenković u Splitu: "Naši partneri malo su desniji od onoga što mi reprezentiramo" Ilustracija Povezani s "podruzetnikom" Detelji velike akcije USKOK-a: Uigrani narko kartel u Hrvatsku prokrijumčario stotine tona droge

>> Stvarno gnjusno: 'Ulicama Splita Grada Krv Će Liti gay Parade Neće Biti'

'Naime, kako bi ove godine izbjegli nasilje nad splitskim ulicama, išaranu Dioklecijanovu palaču i ostatak grada grafitima, pozivamo vas da taj dan bojkotirate odlazak u centar grada. Pustimo da pa...rada prođe praznim ulicama grada Splita, te na taj način pošaljimo poruku', piše Urbana desnica.

'Poruka je samo jedna - Zašto se smatra da će građani Hrvatske postati osjetljiviji za prava homoseksualaca, lezbijki i transrodnih skupina njihovim marširanjem ulicama gradova, kada upravo građani financiraju 'parade ponosa' u najtežoj gospodarskoj krizi kada se svatko bori za vlastitu egzistenciju? Između ostalog, zašto se novac uložen u osiguranja povorki ne uloži u edukaciju mladih o navedenoj temi?'.

Splićane stoga pozivaju da 09. lipnja bojkotiraju dolazak u centar grada. 'Ne dozvolimo nasilje nad ulicama te pošaljimo jasnu poruku: Ne želimo financirati NIČIJA paradiranja', stoji u poruci.

Na njihovu Facebook profilu stoji kako Urbana desnica predstavlja novu generaciju mladih domoljuba, intelektualaca i političara koja prednost daje idejama, projektima, rješenjima, kreativcima, a ideologije te totalitarističke režime ostavlja prošlosti gdje im je i mjesto. Osuđuju sve lažne domoljube i ratne profitere koji su s rukom na srcu i s par lijepih riječi pokrali ovaj narod i uveli beznađe kao način života.

'Takva desnica izdajnike i prevarante pamti, a ne glasuje za njih na svakim sljedećim parlamentarnim izborima. Takva desnica ne dijeli ljude na lijeve ili desne, nego na poštene ili ne poštene. Takva desnica priliku daje mladim i obrazovanim ljudima, a ne političkim fosilima i parazitima koji su stvorili pojam 'političke elite' u Hrvatskoj. Takva desnica nastoji razbiti predrasude o domoljubima kao o primitivcima, jer u našim redovima ima jako puno mladih intelektualaca, stvaralaca, umjetnika, znanstvenika.... Takva desnica se izdignula iznad sukoba na političkoj sceni, podmetanjima, klevetama i dosadašnjim kadrom koji je uništio desnicu u Hrvata. Nastoji ispraviti smisao i svrhu politike. Takva desnica štiti narod, ne fotelje, jer tom istom narodu polaže račune. Takva desnica je uvijek zamjenjiva, u njoj nema nezamjenjivih i nedodirljivih', stoji na profilu pokreta.  

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene