Obavijesti Video Pretražite Navigacija
prijete nam i požari

Vrlo velika opasnost od toplinskog vala: Za dva grada izdan crveni meteoalarm, još dva su u narančastom

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) izdao je meteoalarme, i to za područje Rijeke, Knina, Splita i Dubrovnika.

Za Dubrovnik i Rijeku izdan je crveni meteoalarm, što znači da je vrlo velika opasnost od toplinskog udara, a za Knin i Split vrijedi narančansti meteoalarm, odnosno upozorenje na veliku opasnost od toplinskog vala.

U četvrtak u cijeloj zemlji prevladava pretežno sunčano i vruće, vjetar je u unutrašnjosti uglavnom slab, a na Jadranu puše slaba do umjerena bura, izvijestio je DHMZ.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna UVJETI SU EKSTREMNI Šef vatrogasaca upozorava: "Prijete nam katastrofalni požari, moramo promijeniti taktiku"

Najviša dnevna temperatura zraka bit će između 31 i 36 Celzijevih stupnjeva. Na Jadranu će danju puhati većinom jugozapadnjak i sjeverozapadnjak.

Pročitajte i ovo Požari u svijetu - 1 dramatično i u portugalu Kalifornijom hara najveći požar ove godine: Dvije osobe pronađene u izgorjelom automobilu

Copernicus izdao upozorenje za Hrvatsku: Postoji ekstremna opasnost od požara

Dio programa za praćenje Zemlje satelitima, Copernicus, čijim se podacima koriste znanstvenici u raznim tijelima Europske komisije, čini i EFFIS, informacijski sustav o šumskim požarima, koji je u četvrtak izdao upozorenje za opasnost od požara na području Europe. 

Španjolska te dijelovi Italije, Francuske i Portugala u veoma su ekstremnoj opasnosti od požara. Za Hrvatsku, BiH, Albaniju, Grčku te još nekoliko zemalja izdano je upozorenje o ekstremnoj opasnosti od požara.

 

U prvih sedam mjeseci ove godine, u odnosu na lani, zabilježeno je 46 posto više požara na otvorenome prostoru, a za 70 posto povećan je broj požara raslinja, objavila je u Hrvatska vatrogasna zajednica. Više o tome čitajte >>OVDJE.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene