Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Borba s vatrom još traje

Upozorenje Splićanima: Ako nije nužno, ne izlazite van

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ravnateljica Nastavnog zavoda javnog zdravstva Splitsko-dalmatinske županije dr. Jasna Ninčević upozorila je građane u blizini požarišta da zbog gustog dima i prašine zatvaraju prozore i vrata kuća i stanova, da ne izlaze van ako nije nužno te da uključe klima-uređaj u prostoriji u u kojoj borave.

U slučaju nužnog izlaska na otvoreno, ističe dr. Ninčević, nos i usta obvezno treba prekriti maskom ili laganom pamučnom tkaninom. Poseban oprez potreban je za kronične plućne i srčane bolesnike i malu djecu.

Pročitajte i ovo Prizor požara U blizini Jakuševca U popodnevnim satima buknuo požar: Zapalio se otpad na livadi Požar u stanu u Splitu - 3 Gasilo 10 vatrogasaca FOTO Izbio požar u stanu: Ozlijeđene dvije osobe

Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije preporučuje svima koji mogu napustiti stanove i kuće da to i učine. S obzirom na izrazito gust dim koji se širi i na udaljenija područja, upozoravaju se svi građani na širemu splitskom području na povećan oprez i odgovorno ponašanje. Upozoravaju se i vozači na dodatni oprez zbog smanjene vidljivosti. (HINA)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene