Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predaja dokumenata

Upisi u zagrebačke vrtiće od 5. do 16. svibnja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rezultati upisa bit će objavljeni početkom lipnja, a nakon toga do 3. srpnja nezadovoljni roditelji moći će uložiti žalbu.

Pročelnik zagrebačkog Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Ivica Lovrić najavio je u subotu da roditelji od 5. do 16. svibnja mogu predavati dokumente za upis djece u vrtiće za sljedeću pedagošku godinu.

Pročitajte i ovo Vrtić u Vrsaru - 1 Djeci osigurana skrb Štrajk vrtića u Vrsaru i Funtani, odgajatelji nezadovoljni: "Tražimo samo zakonski minimum" Vrtić u Pločama - 3 Nema čekanja Dok u Zagrebu s time muku muče, u dva su hrvatska grada u vrtiće upisana - sva djeca

Početkom lipnja bit će objavljeni rezultati upisa djece u vrtiće, a tijekom lipnja pa do 3. srpnja roditelji imaju priliku uložiti žalbu ako ne budu zadovoljni, dodao je.

Roditelji prijavu mogu predati samo u jedan vrtić, a u prijavi mogu navesti da su, ukoliko njihovo dijete ne dobije mjesto u tom vrtiću, spremni dijete smjesti u neki drugi vrtić.

'Dovoljno je prijaviti dijete samo u jedan vrtić, zbog toga što imamo centralnu elektronsku obradu podataka tako da nema potrebe da roditelji idu na više adresa', pojasnio je Lovrić.

Poručio je roditeljima da mjesta u zagrebačkim vrtiće ima dovoljno za svu djecu te da se može eventualno dogoditi da se dijete ne upiše baš u onaj vrtić koji je najbliži mjestu stanovanja, nego nešto malo dalje.

VIDEO Gradonačelnik Omiša prodaje skupocjeni službeni auto kako bi opremio dječji vrtić

'Ali kada uzmemo u obzir gradske vrtiće, privatne i vjerske ima sasvim sigurno dovoljno mjesta za svu djecu u gradu Zagrebu', poručio je Lovrić.

Oni roditelji čije će dijete nakon 1. rujna navršiti godinu dana, onog trenutka kada dijete navrši godinu dana mogu predati zahtjev i sukladno raspoloživim mjestima, dijete će dobiti mjesto u vrtiću.

Ranije i po nekoliko tisuća djece ostajalo ispod reda

'To radimo i cijelu ovu pedagošku godinu tako da je ovo samo jedan organizirani upis na početku pedagoške godine, međutim tijekom cijele godine kada dijete navrši godinu dana roditelji mogu otići u vrtić, prijaviti potrebu za smještajem djeteta u vrtić i realizirati ju', kazao je Lovrić.

Dodao je kako je iza njih vrijeme kada je, prije nekoliko godina, po nekoliko tisuća djece ostajalo ispod reda prvenstva za upis u vrtiće.

Pročelnik Lovrić novinarima je o upisu djece u vrtiće govorio danas na Cvjetnom trgu gdje je zajedno s gradonačelnikom Milanom Bandićem i pročelnikom Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj Marijanom Marasom došao podržati manifestaciju "dm green city project". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene