Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Incident na Sljemenu

Policija istražuje je li šef Milanovićevog ureda vrijeđao policajce

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sindikat policije navodi kako nemaju razloga sumnjati da je Tomislav Saucha verbalno napao njihove kolege i traže od premijera Zorana Milanovića da kazni predstojnika svog ureda.

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić potvrdio je uoči sjednice Vlade u četvrtak da policijska unutarnja kontrola provjerava "sve okolnosti i činjenice" navodnog verbalnog napada predstojnika premijerova ureda Tomislava Sauche na interventne policajce na skijaškoj utrci na Sljemenu, dok Sindikat policije od premijera traži da, pokažu li se medijski napisi točnima, sankcionira predstojnika svog ureda.

Pročitajte i ovo Ukradeni brak jazavčar nestao u srijedu Ovaj je pas ukraden, traže ga policija i vlasnik: "Vrijedi nekoliko tisuća eura" Ilustracija Škola pod opsadom Uhićena tinejdžerica: Nožem izbola tri osobe u srednjoj školi

'Unutarnja kontrola, prema priopćenju Ravnateljstva policije, u ovom trenutku provjerava sve okolnosti i činjenice i bit ćete izviješteni na vrijeme', kazao je Ostojić novinarima koji su ga pitali za komentar medijskih tvrdnji prema kojima je Saucha navodno izvrijeđao interventne policajce u VIP šatoru tijekom sljemenske utrke svjetskog skijaškog kupa.

I Sindikat policije je u priopćenju zatražio da se istraži je li Saucha verbalno napao policajce te im prijetio svojim poznanstvom s ministrom unutarnjih poslova Rankom Ostojićem i ravnateljem policije Vladom Dominićem.

'Ukoliko je navedeno točno, a vjerujemo da je, možemo izjaviti sljedeće: Neprihvatljivo je, a i zakonom zabranjeno, da bilo tko vrijeđa i napada policijske službenike, a još je neprihvatljivije da to čini osoba koja djeluje u sustavu državne vlasti (i to u samom njenom vrhu)', navodi u priopćenju predsjednik sindikata Dubravko Jagić.

'Oduvijek tvrdimo da je vrijeđanje i napad na policijske službenike uvreda i napad na samu državu i njene građane. Ukoliko se navodi pokažu točnima, tražimo da se protiv počinitelja pokrene prekršajni postupak zbog kršenja Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, kao i njegovu javnu ispriku svim policijskim službenicima, osobito onima koje je, prema medijskim natpisima, verbalno napao. Vjerujemo i nadamo se da tvrdnje o poznanstvu s ministrom unutarnjih poslova i glavnim ravnateljem policije (na koje se Saucha, prema navodima, sam pozvao), kao i činjenica da se radi o predstojniku ureda premijera, neće utjecati na neovisnost provođenja istrage od strane odjela unutarnje kontrole MUP-a', stoji u priopćenju.

U sindikatu ističu i da "policijski službenici koji su djelovali na navedenom događaju ne smiju snositi nikakve posljedice, već dapače, trebaju biti nagrađeni zbog profesionalnog obavljanja svog posla". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene