Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kontrolirana detonacija

Uništena protubrodska mina koja se nasukala kod Dugog otoka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Protubrodska mina s punjenjem od 30 kilograma eksploziva, uočena u nedjelju u akvatoriju Dugog otoka u blizini plovnog puta, uništena je kontroliranom detonacijom nakon što se nasukala, priopćeno je u ponedjeljak iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Djelatnici Lučke kapetanije Zadar su u okviru redovnog nadzora u nedjelju ujutro uočili porotubrodsku minu većih dimenzija kako pluta nedaleko od dugootočkog Rta Ćuška u smjeru sjeveroistoka i o tome obavijestili Nacionalnu središnjicu za usklađivanje traganja i spašavanja na moru, koja je na opasnost upozorila sudionike u pomorskom prometu.

Pročitajte i ovo Mina na Dinari dojava planinara VIDEO Pogledajte kako je uništena opasna mina kod planinarskog doma Damir Trut GOST DNEVNIKA NOVE TV Tri desetljeća nakon rata imamo stradavanja od mina, šef civilne zaštite otkrio plan razminiravanja

Protubrodska mina se oko 11:20 sati nasukala u plićini uvale otočića Mala Kurba, a pripadnici ronilačke jedinice Specijalne policijske postroje 'ATJ Lučko' su je izvukli na obalu te utvrdili da je riječ o podmorskoj protubrodskoj mini promjera 1,5 metara koja je sadržavala oko 30 kg eksplozivnoga punjenja. Protubrodsku minu su uništiti kontroliranom detonacijom u 21 sat. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene