Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Unije: završne pripreme za odsukavanje broda "Serinea"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Brod "Serine", koji se 22. siječnja nasukao kod otoka Unija, još nije odsukan, ali je s njega iskrcan sav teret i pripreme za njegovo odsukavanje su pri završetku, doznaje se od riječkoga lučkog kapetana Darka Glažara.

Glažar je rekao da se danas očekuje dolazak vlasnika broda s kojim će biti dogovoreno odsukavanje, dodavši da su na to što brod još nije odsukan utjecali tehnička složenost posla, vremenski uvjeti i krađa imovine i opreme s nasukana broda.

Pročitajte i ovo X/jamie hanna Kao na klackalici VIDEO Krenuli su se iskrcavati, a onda u nevjerici gledali što se događa: "Rep aviona udario je u pistu" Unije - 1 Problemi na otoku Unije Nakon priloga u Dnevniku Nove TV stigli na sastanak s ministrom Butkovićem, otkrili što je dogovoreno

Brod "Serine" nasukao se 22. siječnja s oko dvije trećine ukupne dužine, pri čemu je oštećen brodski trup, pa je zbog zaštite od onečišćenja opasan branama.

"Serine", dugačak 82 metra, plovio je od Rijeke do Alžira, a u vlasništvu je brodara "Anomyo Maritime Losa". Prevozio je oko 350 prostornih metara jelove građe i 2500 tona sode, ukrcanih u Rijeci.

Nakon nasukavanja utvrđena su i uklonjena oštećenja i prekrcan je sav teret, a prekrcaj je trajao nešto dulje nego se predviđalo jer je u prekrcavanju ukraden brodski inventar i navigacijska oprema.

Petorica članova posade broda , koji je prevozio teret s oštećenog broda u riječku luku, uzela je dio imovine s tog broda, pa je za nastavak tog posla pozvan drugi brod.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene