Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zastupnički imunitet

Unatoč presudi, Glavaš i dalje na slobodi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sve dok saborsko Mandatno-imunitetsko povjerenstvo ne ukine zastupnički imunitet Branimiru Glavašu, on je slobodan čovjek.

Iako se očekivalo da će se možda već danas raspravljati o ukidanju imuniteta Branimiru Glavašu, jer je Mandatno-imunitetnom povjerenstvo od strane suda upućen zahtjev za ukidanjem imuniteta, to se ipak nije dogodilo. Službenice, naime, kažu kako zahtjev nisu uspjele uručiti predsjedniku MIP-a Damiru Sesvečanu. Stigle su i prve reakcije na nepravomoću presudu i situaciju u kojoj se nešao Glavaš. Njegov bivši prijatelj i svjedok koji je u postupku svjedočio u njegovu korist, Vladimir Šeks, nije bio raspoložen za izjave. U kratkom telefonskom razgovoru rekao je samo kako ne može razgovarati te da 'nema komentara'. U ime kluba HDZ-a Andrija Hebrang također nije želio komentirati nepravomoćnuu presudu, no potvrdio je da do odluke o ukidanju imuniteta Glavaš ostaje slobodan čovjek.

Pročitajte i ovo Ilustracija na 12 godina zatvora Dvojica osuđena zbog strijeljanja zarobljenih hrvatskih vojnika u Glini Zastava Islamske republike Pripadnik ISIL-a U BiH osuđen terorist koji se predstavljao kao humanitarac u Siriji

>> Povjerenstvo o Glavaševom imunitetu tek u ponedjeljak?
 

Gdje je Glavaš?

SDP-ov član Povjerenstva, Arsen Bauk, rekao je kako se nada da vladajuća većina neće raditi probleme oko ukidanja imuniteta Glavašu jer se o tome već ranije raspravljalo. Bauk smatra da se iza funkcije saborskog zastupnika nitko ne bi trebao skrivati, pogotovo ne nakon presude za ratni zločin. Istog mišljenja je i Milorad Pupovac, koji kaže kako ovdje 'nije riječ o krađi kokoši, nego o teškim kaznenim djelima.' Za sada još nije poznato gdje se nalazi Branimir Glavaš no, kako doznajemo, on također čeka odluku Povjerenstva. Na izricanju presude nije se pojavio. Ukoliko mu imunitet bude ukinut, on se nakon što mu bude uručena propisana dokumentacija, mora javiti u pritvor, u suprotnom slijedi raspisivanje tjeralice.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene