Obavijesti Video Pretražite Navigacija
umrla je malena

Najpoznatijoj ljubavnoj priči u Hrvatskoj i šire došao je kraj: Klepetana će iduće godine dočekati prazno gnijezdo

Aktualno Galerija Malena i Klapetan - 1 Malena i Klapetan - 1 Foto: DNEVNIK.hr Malena i Klapetan - 2 Malena i Klapetan - 2 Foto: DNEVNIK.hr Stjepan Vokić i Malena Stjepan Vokić i Malena Foto: DNEVNIK.hr +0 Stjepan Vokić Galerija 1/4 >>
Klepetan je ostao sam, zauvijek je otišla njegova Malena. U svom su gnijezdu othranili 66 mladunaca. Priča ovog para bijelih roda simbol je ljubavi i inspiracija mnogima.

Velika ljubavna priča došla je do posljednje stranice. Otišla je Malena. Klepetanova životna suputnica.

Pročitajte i ovo Pogreb žrtve nasilja na Zapadnoj obali Na Zapadnoj obali Izraelski doseljenici u valu nasilja ubili dvojicu mladih Palestinaca Muškarac je stao pred napadača u Sydneyju Poznat policiji Napadač iz Sydneyja imao mentalnih problema, u trgovačkom centru ubio pet žena i zaštitara

"Malene više nema, ona je svoje dala prirodi, odradila je svoje, ima dosta godina, bila je hendikepirana s tim svojim krilom, imala je strašne bolove", rekao je Stjepan Vokić iz Brodske Varoši koji je brinuo o Malenoj reporterki Dnevnika Nove TV Mariji Horvat.

Jedanaest je dana gospodin Stjepan Malenu njegovao u kući. Nije prihvaćala hranu, veterinar nije pomogao. Pokušala je poletjeti za svojim Klepetanom, priča nam Stjepan, no razočarala se, slomljeno krilo vuklo ju je prema tlu.

"Nije mogla ni letjeti, a to je njoj, oni su vam jako ponosni kao ptice, teško joj je bilo vidjet Klepu", kaže Vokić.

Ljubavna priča dviju roda postala je regionalni simbol ljubavi. Malenu i Klepetana tisuće ljudi pratile su dva desetljeća.

"Da bi pokazala i našem ljudskom rodu da se može poštovati iako nisu supruga i suprug i jedno drugoga da poštiva", ističe Vokić.

Gospodin Stjepan i Malena jedno su drugome bili sreća u nesreći. Umirovljenik i udovac 93' pronašao ju je propucanog krila. Spasio joj život i od tada su nerazdvojni.

Iako skromnih primanja, za Malenu se uvijek našlo.

"Meni je teško ali, moramo ići dalje. Ona je jednostavno kad sam ja došao u dvorište, ona klepeće, pozdravljala me, sjedne navečer na klupu oko nje čapka i čeka da joj postavim ribe", govori Vokić.

Do svoje Malene Klepetan bi preletio pola svijeta i tako 19 godina. Nekad bi i zakasnio, ali bi uvijek sletio u njihovo gnijezdo. Koje će ga sljedećeg proljeća dočekati prazno.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene