Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zaražen virusom H1N1

Bebu oboljelu od svinjske gripe posjećuju roditelji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ravnatelj Klinike za infektivne bolesti ‘Dr. Fran Mihaljević’ prof. Antun Beus rekao je da je dječačić star šest dana primljen u bolnicu iz epidemioloških razloga i da je njegovo zdravstveno stanje dobro te da nije bio priključen na respirator.

Profesor Beus izjavio je da je beba primljena na bolničko liječenje iz epidemioloških razloga jer je utvrđeno da je dječačić zaražen virusom H1N1, ali da je dobro te da nije bio priključen na umjetno disanje. Dodao je da dijete svakodnevno posjećuju i hrane njegovi roditelji koji su lakše prehlađeni. Ravnatelj Beus potvrdio je da je u Klinici na respiratoru ukupno devet pacijenata - osmero odraslih i jedna djevojčica, te da je četvero odraslih pacijenata u teškom stanju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Na respiratoru Trudnica zaražena virusom H1N1 izgubila bebu Slika nije dostupna Rodilište u Nišu Nakon poroda umrla od svinjske gripe, beba preživjela

Dodao je da je jučer u bolnicu primljena i žena u dobi od 34 godine koja ima teži oblik gripe, ali da ona za sada nije priključena na umjetno disanje. Zbog poteškoća izazvanih svinjskom gripom (gripom tipa H1N1) u Klinici se sada liječi 77 osoba, a jučer je u bolnici pregledano 168 pacijenata od kojih je 21 zadržan na bolničkom liječenju, među kojima je, izvijestio je Beus, i dvoje djece koji su primljeni u bolnicu zbog problema izazvanih vrućicom.

>> Kontroverzna cjepiva: Tajni ugovori s farmaceutima

>> Od svinjske gripe oboljela i beba stara par dana

Kako je rekao Beus, to je za stotinu pacijenata manje nego dan prije što je, istaknuo je, potvrda da liječnici primarne zdravstvene zaštite odlično rade. Izrazio je i veliku zahvalnost zbog pomoći koju su djelatnicima Klinike pružili kolege iz drugih bolnica, posebice kardiokirurzima te perfuzionistima - stručnjacima za samostalan rad s aparatima za izvantjelesni krvotok te za praćenje hemodinamskih parametara i kontrolu krvnih nalaza bolesnika. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene