Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ruševine s juga

Umjesto luksuza - šikara i ruševine: Plat, Kupari i Belvedere čekaju obnovu, no hoće li je i dočekati?

Aktualno Galerija Ruševine s juga - 4 Ruševine s juga - 4 Foto: DNEVNIK.hr Ruševine s juga - 5 Ruševine s juga - 5 Foto: DNEVNIK.hr Ruševine s juga - 3 Ruševine s juga - 3 Foto: DNEVNIK.hr Ruševine s juga - 2 Ruševine s juga - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Ruševine s juga - 1 Galerija 1/5 >>
Ruševni hotel Plat u Župi dubrovačkoj mogao bi uskoro u obnovu, objavila je kompanija koja je postala većinski vlasnik. Ekipa Dnevnika Nove TV provjerila je i kako stoje Kupari, je li bivši ministar Paladina opet dio projekta te što je s Belvederom u Dubrovniku koji je bio u vlasništvu ruskog moćnika. Više donosi reporterka Paula Klaić Saulačić.

Umjesto luksuza, šikara i ruševine. 550 smještajnih jedinica standarda 5 zvjezdica davno je trebalo biti otvoreno. Trebala je biti to Agrokorova investicija, no slomom te kompanije sve je stalo.

Pročitajte i ovo Obnova mrtvačnice na groblju Mirogoju važna obavijest Obnavlja se mrtvačnica na Mirogoju, ispraćaji preselili na novu lokaciju Autocesta, ilustracija počinju radovi Važna obavijest iz HAC-a: Od utorka otežan promet na autocesti A3

Hoteli Plat još su od davne 2017. godine strateška investicija Republike Hrvatske. Preuzimanje vlasništva znači da bi kompanija Karisma uskoro trebala krenuti s obnovom. Oni kažu kako će Hotele Plat pretvoriti u vrhunsku turističku destinaciju u skladu sa svim stručnim i ekološkim praksama.

"Čula sam da se ide u obnovu i gradnju, bilo mi bi drago, nekada mi je jako lijepo izgledao", rekla je LidijaAmir kaže: "Već dugo to stoji tako razrušeno, Agrokor koji su mislili propao, vrijeme je da se počne, to je stvarno ruglo."

Pročitajte i ovo Ruševina u Dubrovniku - 4 Ruševine Kupara Dok se priprema set za holivudske zvijezde, otvorilo se pitanje zaštite kulturne baštine: "Sve je zgnječeno..."

Pročitajte i ovo Hotel Belvedere nakon obnove bi trebao izgledati ovako (Foto: Dnevnik Nove TV) - 1 ZAPLIJENILI MU JAHTU U ŠPANJOLSKOJ Tko je novi vlasnik? Ruski oligarh prodao hotelski kompleks Belvedere u Dubrovniku

Još jedno ruglo godinama čeka - Kupari. Jedine intervencije u posljednje vrijeme bile su one za snimanje filma. Bilo je tu više peripetija, odlazak resornog ministra Horvata, dolazak Ivana Paladine koji se morao izuzeti od odlučivanja o projektu jer je suvlasnik - pa do toga da se sada još čeka potpis Vlade na aneks ugovora bez kojeg se ne može u realizaciju.

Sada bivši ministar Paladina ostaje u projektu Kupari sa svojih 10 posto suvlasništva. U telefonskom razgovoru rekao nam je kako nije u uključen u upravljanje projektom, ali kako svakako do daljnjega ostaje suvlasnik.

O Belvederu nitko ne zna ništa, pa čak ni arhitektonski ured koji potpisuje projekt za novi hotel koji je trebao graditi ruski moćnik Viktor Vekselberg.

"Nažalost ni Grad Dubrovnik nema informacija, nitko s nama nije kontaktirao. Imamo informaciju da Viktor Vekselberg više nije vlasnik, da je prodao firmu. Tko je dalje, i što se događa, Grad nema informacija", rekla je Marijana Aksić Vitković, glasnogovornica Grada Dubrovnika.

Ako, i kada, ove ruševine ipak postanu luksuzna zdanja pitanje svih pitanja je gdje će njihovi vlasnici pronaći radnike. Jer već sada na dubrovačkom području nema tko raditi. Pitanje je i razmišlja li Vlada o tome kada strateškim investicijama proglašava investicije poput hotela i marina.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene