Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veliko razočarenje

Umirovljenik htio dodatno zaraditi pa dobio znatno manji iznos, jedna stvar bila je ključna: "Ostao sam u šoku"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Nakon što je vidio oglas, umirovljenik Dalibor pet je dana skupljao žireve kako bi ih prodao. Bio je uvjeren da će za njih dobiti 400 eura, ali to se nije dogodilo.

Umirovljenik Dalibor uhvatio se sezonskog posla branja žireva i u samo pet dana ubrao je sto kilograma, odnosno 99,9. 

Za taj je posao očekivao uplatu od 400 eura, a kada je vidio stanje na računu, nije mu bilo jasno što se dogodilo.

Pročitajte i ovo Petrinja - 1 Banovina tri godine od potresa Satima bila zarobljena ispod ruševina: "U snovima opet proživljavam scene, a hvata me jeza da ćemo se vratiti u tu zgradu"

"Ove godine sam na raznoraznim portalima vidio oglas Hrvatskih šuma koji se odnosio na sakupljanje žireva po ne tako maloj cijeni od četiri eura za kilogram. Pet dana sam išao sakupljati žir i uspio sam skupiti 100 kila. Lijep iznos, nema što, ali kada mi je nakon mjesec dana sjela isplata za navedeno, ostao sam paf", ispričao je za portal Mirovina.hr.

Na račun mu je sjelo svega 260 eura, a ostatak je otišao na porez, prirez, ali i doprinose. Cijena od četiri eura po kilogramu, odgovorili su mu iz Hrvatskih šuma, izražena je u bruto iznosu pa je zato iznos koji je dobio umanjen za 140 eura.

Pročitajte i ovo Novi osječki KBC Objavio gradonačelnik VIDEO Pogledajte kako će izgledati nova velebna bolnica u Osijeku

Hrvatske šume objavile su na svojim stranicama da s drugim listopada započinju s preuzimanjem žira sakupljenog u registarskim šumskim sjemenskim objektima. 

Tako za žir hrasta lužnjaka plaćaju četiri eura po kili, a za žir hrasta kitnjaka četiri i pol. Uz svaki iznos stoji "bruto".

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene