Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Želja da budu poput slovenskih kolega

Umirovljenici: Izdali su nas i HDZ i SDP

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čelnici Bloka umirovljenici zajedno poručili su da su i HDZ i SDP izdali dostojanstvo hrvatskih umirovljenika.

Umirovljenici su HDZ-u poručili da ode s vlasti, a SDP-u neka ne dolaze.

Pročitajte i ovo ZET autobusi Stariji od 65 godina ZET objavio upute: Ovako možete ostvariti pravo na besplatan prijevoz Umirovljenica, ilustracija Objavio HZMO Poznato kada stižu mirovine: Osim povećanja, stiže još jedno iznenađenje za dio korisnika

>> Sutra odluka hoće li se umirovljenici priključiti prosvjedima

Koordinator Bloka i predsjednik ASH Zlatko Klarić izjavio je kako Hrvatska nema oporbu nego se ona stvara na ulici pa je pozvao umirovljenike da se odazovu na prosvjedni skup 23. ožujka u 11 sati na Trgu žrtava fašizma i dignu svoj glas protiv vlade i onoga što im je činjeno u proteklih 20 godina.

'Umirovljenici su glasovali za promjene 2000. ali nas je SDP razočarao, a posebno tadašnji ministar rada i socijalne skrbi Davorko Vidović kada je izjavio da država umirovljenicima ne duguje ništa. Ustavni sud donio je zatim odluku o dugu ali je on bio krivo izračunat, na nepravedni način vraćan te je bio osnovan fond u kojemu nije bilo novca', rekao je predsjednik Stranke umirovljenika Hrvatske Franjo Markanović.

Stoga će umirovljenici, dodaje, uoči ovih parlamentarnih izbora nastojati angažirati sve svoje snage kako bi postigli rezultate umirovljenika u Sloveniji, odnosno kako dobiti šest, sedam ili više zastupnika u parlamentu. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene