Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve što ih mori

Umirovljenici: Dug život za nas je danas veliko postignuće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski umirovljenici slave Međunarodni dan starijih osoba. Iako puni duha, kažu, ipak se osjećaju građanima drugog reda.

Hrvatski umirovljenici zadovoljni su jedino dužim životom. Žene već u prosjeku žive više od 80, muškarci 74 godine. 'To je veliko dostignuće, mi imamo danas produžen životni vijek, on nosi za sobom sve karizme i sve probleme', ističe Stjepan Krajačić, predsjednik SUH-a.

Pročitajte i ovo Sandra Benčić Najavili rast Možemo! predstavio program za umirovljenike: "Sve jednokratne mjere su prevara, mirovina nije milostinja" ZET autobusi Stariji od 65 godina ZET objavio upute: Ovako možete ostvariti pravo na besplatan prijevoz

>> Umirovljenici pozivaju Sabor da odbije izmjenu mirovinskog zakona

Pa su tako morali doživjeti i ideje nekih ekonomista da oni iznad 75 godina više ne smiju glasovati. Tu je i siromaštvo, jer 80 posto njih ima mirovine niže od 3200 kuna. Za dostojanstveno bolovanje ni nemaju. Nema ni gerontoloških odjela ni palijativnih centara.

'Ukidanje dodatnog doprinosa za zdravstvo, ma kojim pravom porez na doprinos, na doprinos, na doprinos...', pita se Krajačić. Sadašnji umirovljenici, ipak su sretni su i što su u mirovini, jer će je biti sve teže doživjeti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene